YÖK’ten Anadolu Üniversitesi’ne 15 ödül birden geldi

Anadolu Üniversitesi, 2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinden yine çok sayıda ödülle döndü.

YÖK’ten Anadolu Üniversitesi’ne 15 ödül birden geldi
06 Haziran 2023 Salı 15:25

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından üniversitelerdeki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimi konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak ve yararlı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023 Töreni” gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 97 üniversiteden 1091 başvurunun yer aldığı törende 56 üniversiteye toplam 295 bayrağın verildi. Düzenlenen törende Anadolu Üniversitesi birçok dalda bayrak ve ödülün sahibi oldu. Anadolu Üniversitesi elde ettiği bayrak ödülleriyle 97 üniversite arasında Türkiye 6’ıncısı oldu. Anadolu Üniversitesi adına ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci aldı.

Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında eğitimde sağladığı son teknolojik imkânlarla Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi “2023 Yılı Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü” (Yeşil Bayrak) kategorisinde bayrak aldı. Açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesi konusunda gayret gösteren Anadolu Üniversitesi, “2022 Mekânda Erişebilirlik Ödülü” (Turuncu Bayrak) kategorisinde Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Öğrenci Merkezi, Turizm Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile 9 bayrak aldı. 2018 yılından beri düzenlenen törenlerde Anadolu Üniversitesi toplamda 15 Bayrak ödülü, 70 Program Nişanı ve 1 Engelli Dostu Ödülü kazandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.