Vali Çakacak: Okul çevrelerindeki güvenliğe büyük önem veriyoruz

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Çakacak: Okul çevrelerindeki güvenliğe büyük önem veriyoruz
02 Şubat 2018 Cuma 16:00

2. Dönem Eğitim- Öğretim Yılının 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacağını anımsatan Vali Çakacak, okul idarecilerine, öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine 2. Dönem Eğitim- Öğretim Yılının hayırlı olmasını diledi.
Fırsat buldukça okul ziyaretleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Çakacak, öğrenci ve öğretmenlerin moral ve motivasyonlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Toplantının açılışında konuşan Vali Çakacak, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağı tarihten itibaren alınacak önlemleri değerlendirmek için bir araya geldiklerini hatırlattı.
Vali Çakacak, okul çevresi güvenliği, okula giriş-çıkış saatleri ve servisler hakkında alınan tedbirlerin tekrar gözden geçirileceğini belirtti. Güvenli okul konusunda ilgili kurumlarca gerekli hassasiyetin gösterildiğini dile getirerek, “Devletimizin kurumları olarak her kurum üzerine düşeni layıkıyla yapmanın gayreti içindedir.”  dedi.
Toplantının amacını açıklayan Vali Çakacak, “Okul çevrelerindeki güvenliğe büyük önem veriyoruz. Velilerimizin çocuklarını okula gönderdikten sonra gönül rahatlığı içerisinde olması bizim ilk önceliğimizdir. Bu toplantıyı yapmamızın amacı da birinci dönemin değerlendirmesini yaparak, görünen aksaklıkları hep birlikte çözüme ulaştırmaktır.” diye konuştu. 
“Ülkemizin geleceğine yön verecek çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz” diyen Vali Çakacak, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.
İlimizde yaklaşık 138 bin öğrencinin 2 haftalık bir dinlenmenin ardından 05 Şubat Pazartesi günü tekrar ders başı yapacağını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Özen ise, alınan tedbirler sonucu okullarımızda önemli güvenlik sorunları yaşanmadığını belirtti. Öğrencilerin, amaçlanan hedefler doğrultusunda temel eğitim ve öğretimlerini sürdürdüğünü söyleyen Müdür Özen, İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı hassas çalışmalar neticesinde okulların daha güvenli hale geldiğini anlattı.
Konuşmalardan sonra İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri güvenli okul çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2017 yılında 31 bin öğrenciye trafik eğitimi verildiğini bildiren ilgililer, aynı zamanda 2017 yılı içerisinde 2 bin 178 okul servis aracını da kontrol amaçlı durdurduklarını ifade etti.  
Toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.