“Öğretmenlik değersizleştiriliyor, itibarsızlaştırılıyor”

Öğretmen Okullarının kuruluşunun 170. yılında basın karşısına geçen EĞİTİM SEN, EĞİT DER VE TEODER öğretmenlerin değersizleştirilmeye ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirtti.

“Öğretmenlik değersizleştiriliyor, itibarsızlaştırılıyor”
15 Mart 2018 Perşembe 14:55

Grup adına açıklamayı yapan Eğitim Sen Eğitim sekreteri Özge Akgül Ayaz, “Türkiyede öğretmen yetiştirme alanında önemli ve kalıcı bir yeri olan öğretmen okullarının 170. Yılı kutlanıyor. Öğretmenlik mesleği ülkemizde uzun yıllar cazip ve saygı duyulan bir meslek olarak kabul edilmesinde 170 yıl önce kurulan öğretmen okullarının ve bu okullardaki eğitim felsefesinin payı büyüktür” dedi. Öğretmenlik mesleğinin değersizleştirilmeye ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Ayaz, “Son yıllarda eğitim emekçileri görevleri dışında işler yapmaya zorlanmakta, okullarda esnek kuralsız ve angarya çalışma uygulamaları giderek artmaktadır. 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılan KHK’lar ile 30 bini aşkın öğretmen hukuksuz bir şekilde, kendilerini savunma hakkı tanınmadan ihraç edilmiş, tamamen idari tasarruflarla öğrencilerinde koparılmış, işinden ekmeğinden edilmiştir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.