ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ TANITTILAR

Eskişehir Sanayi Odası tarafından geleneksel hale getirilen ve Üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlama hedefinde olan "Proje Fuarı" sanayicileri ve üniversiteyi bir araya getirdi.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ TANITTILAR
05 Mayıs 2017 Cuma 16:01

Bu yıl onuncusu düzenlenen proje kapsamında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin hazırladığı projeler sanayicilere sundu. Organize Sanayi Bölgesinde açılan fuarda  Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, Dekan Hasan Ferdi Genç katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, üniversite-sanayi işbirlikliklerinin gelişmesini arzu ettiklerini kaydetti. Özaydemir, bu durumun hem Eskişehir’e hem de Türkiye’ye değer katacağına dikkat çekti.
‘‘Bu çalışman diğer fakültelere de örnek olacak’’
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan , Mühendislik Fakültesi ve Sanayi Odasının ortaklaşa başlatmış olduğu bu çalışmanın, diğer fakültelere de örnek olacağını söyledi. Gündoğan, “Ben buraya gelmeden önce saat 9,5’ta Fen Fakültemizin öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sergilendiği bir etkinliğe katıldım. Biz istiyoruz ki, üniversitelerimizin tüm fakülteleri, sadece mühendislik fakültesi değil diğer fakültelerimiz de, Fen Fakültesi gibi temel bilimler eğitimi veren fakültelerimiz de dahil olmak üzere, Güzel Sanatlar Fakültemiz, Mimarlık Tasarım Fakültemiz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz hatta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin gibi üniversitemizin tüm fakültelerinin bilimlerinin bu tür etkinlikleri gerçekleştirmesi, bu bizim gerçekten özlediğimiz bir şey. Dolayısıyla bu sayede öğrencilerimiz, hocalarımız sektörle daha yakından tanışma, birlikte olma, sektörün isteklerini, taleplerini dinleme, gerçekleri görme noktasında daha doğrusu önemli bir avantaja sahip oluyorlar. Dolayısıyla ben bu tür etkinliklerin bundan sonra da, daha da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
“Eskişehir’de sektörle buluşma noktasında hiç sıkıntı çekmiyoruz”
“10 yıldır özellikle bizlerle birlikte çalışan Sanayi Odamıza çok teşekkür etmek istiyorum” diyen Prof. Dr. Gündoğan, şöyle devam etti:
“Gerçekten biz Eskişehir’de sektörle buluşma noktasında hiç sıkıntı çekmiyoruz. Gerek Sanayi Odamız, gerek Ticaret Odamız her türlü desteği, katkıyı bize sağlıyorlar. Bu noktada ben bunun şehrin dinamitleri açısında önemli olduğunu düşünüyorum açıkçası. Şehir ile üniversitelerimizin bütünleşmesi açısından, sektörün üniversiteler içerisinde üniversitelerin sektörle birlikte olmasının şehrin gelişmesine, kalkınmasına daha doğrusu ülkemizin genel olarak kalkınmasına önemli katkılar sağladığını düşünüyorum.”
Dekan Hasan Ferdi Genç öğrencilerin projeleri hakkında bilgiler verdi
Dekan Hasan Ferdi Genç, Anadolu Üniversitesi ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleşen projeler ile edindikleri bilgileri topluma faydalı hale getirmeleri önemli. Dünyada ve ülkemizde bilginin önemi her geçen gün artmaktadır. Şehrimizde bu proje meyvelerini vermeye başlamıştır, güzel işbirlikleri ile önemli projeler  ortaya çıkmıştır. Bu yıl Bilgisayar Mühendisliğinden 27, Çevre Mühendisliğinden 19 Proje, Elektrik, Elektronik Mühendisliği Bölümünden 19 Proje, Endüstri Mühendisliği Bölümünden 17 Proje, Kimya Mühendisliği Bölümünden  20 Proje, İnşaat Mühendisliği bölümünden 20 Proje,  Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünden 19 Proje , toplamda 141 Proje  sergilenmektedir.’’ şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından ESO Başkanı Özaydemir, Rektör Gündoğan ve beraberindekiler, proje statlarını gezerek, ilgililerden bilgi aldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.