NACİ GÜNDOĞAN'A YENİ GÖREV!

Yenigün Gazetesi yazarı Deniz Çağlar Fırat bugünkü köşe yazısında Anadolu Üniversitesi eski rektörü Naci Gündoğan'ın yeni görevini duyurdu.

NACİ GÜNDOĞAN'A YENİ GÖREV!
02 Ekim 2018 Salı 10:41

Fırat, ‘Naci Gündoğan YÖK danışmanı oldu’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu Üniversitesinde 9 yıl hem rektör yardımcısı hem de rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Naci Gündoğan, yeni dönemde oldukça önemli bir göreve getirildi. Anadolu Üniversitesinde son 8 aydır vekâleten rektörlük görevini sürdüren ve ataması yapılmayan Gündoğan’a YÖK Başkanlık Danışmanlığı görevi teklif edildi. Teklifi kabul eden Gündoğan, YÖK tarafından hazırlanan ve üniversitelerde uygulanması planlanan bazı projelerden sorumlu olacak.
Aslında Naci Gündoğan, rektörlük görevi sona erince 28 yıldır görev yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki odasına dönüp akademik çalışmalarına ağırlık vermek istiyordu. Ancak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, doğrudan kendisini arayarak danışmanlık görevi teklif etti. Tam zamanlı Ankara’da olacak olan Gündoğan’ın özellikle YÖK tabanlı bazı projelerden sorumluluğu görevi verileceğini öğrendim.
Biliyorsunuz Anadolu Üniversitesi, ülkemizde birçok başarılı projenin hem yürütücüsü hem de hazırlayıcısı olarak öne çıkıyor. Orhan Oğuz döneminden başlayarak, Yılmaz Büyükerşen, Engin Ataç, Fevzi Sürmeli dönemlerinde de bu yönü ile ülkeye örnek olan Anadolu Üniversitesi, Naci Gündoğan dönemiyle tekrar kendi özüne dönme başlamıştı.
Özellikle son yıllarda URAYSİM, Deprem Sismik İzolatörü Merkezi, Havacılık Mükemmeliyet Merkezi gibi bilim-sanayi-sektör işbirliğinin zirvesine ulaşan projeler Gündoğan döneminde hayata geçmişti. Ancak üniversite bölününce bu merkezler ve projeler Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde kalmıştı.
Ancak bu projelerin başarısı YÖK’ün de dikkatini çekmiş olmalı ki, Gündoğan’ın bu birikim ve deneyiminden yararlanmak için YÖK Başkanlık Danışmanlığı görevine getirildi. Gündoğan, bu yeni görevi için tam zamanlı olarak Ankara’da çalışacak.
Aldığım bilgiye göre de ilerleyen dönemlerde Gündoğan’ın YÖK içinde çok daha etkin bir göreve getirilebileceği bilgisine de ulaştım.
Böylece YÖK içinde Eskişehirli hoca sayısı artmış olacak.
Şimdiden hayırlı olsun demek gerekiyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eses - 6 yıl önce
Yakışır hocama.