Bağlama merakı her yaştan insanı bu kursta buluşturdu

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek dernek binasında bağlama kursu açtı.

Bağlama merakı her yaştan insanı bu kursta buluşturdu
18 Mayıs 2017 Perşembe 13:15



Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneğinde, Eskişehir Halk Eğitim Merkezi bağlantılı bağlama kursu açıldı.

Her yaştan kursiyerin katıldığı bağlama kursunda eğitim, sanatçı ve ozan Erol Coşkunpınar tarafından dernek binasında veriliyor. Kursun açılışında konuşma yapan Dernek Başkanı Ahmet Doğanses, “Amacımız, derneğimizde eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetleri düzenleyerek Türk kültürüne katkıda bulunmayı ve Türk kültürünü sürekli, devamlı canlı tutmayı hedefliyoruz. Türk Halk Müziğinde gerek felsefi gerek kültürel ve gerekse müzikal yönden merkezi enstrüman konumunda yer alan bağlama, Orta Asya'dan başlayan tarihi ve kültürel bir sürecin neticesinde, Anadolu'da son şeklini almış olan milli sazımız arasındadır. Biz de dernek olarak eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde, bağlama kursuna yer verdik. Kursların bitiminde, başarılı olan kursiyerlere düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek’’ ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.