HURMA TEZGAHA İNDİ PEKİ FİYATI NE KADAR?

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma tezgahlardaki yerini alırken, satıcılar her bütçeye uygun hurmanın bulunabileceğini belirtti.

HURMA TEZGAHA İNDİ PEKİ FİYATI NE KADAR?
18 Mayıs 2017 Perşembe 13:17

Kutsal aya sayısı günler kala vatandaşları tatlı bir telaş sardı. İftar sofraları için alışverişler başladı. Ramazanın vazgeçilmezi olan hurmaya olan talep arttı.

“Bu sene çok hurma çeşidimiz var. Kudüs, Medine, İran, Libya ve Tunus hurmaları var. Hepsinin geldiği yere göre tadı, aromatiği farklıdır” diyen esnaf Koray Hüseyin Özkılıç, “İran hurması fiyatının daha uygun olmasından dolayı tercih edilir. Medine hurması da doğal olduğu ve kimyasal bir işlemden geçirilmediği tercih edilir. Kudüs hurması da yumuşak olduğu için tercih edilir. Kudüs hurması, Medine hurmasının birtakım işlemlerden geçirilerek yumuşatılmış şeklidir. Şu anda tezgahımızda Medine’nin çeşitleri ve Kudüs’ün çeşitleri ile birlikte hurma çeşidi sayımız 20’yi aştı” ifadelerini kullandı.


Hurma fiyatları 8 TL ile 100 TL arasında değişiyor

Alım gücünün en çok İran hurmasına ve Libya, Tunus hurmasına yönelik olduğunu belirten Özkılıç, “Çünkü fiyat aralığı 10 ile 25 Türk Lirası (TL) arasında değişebilmektedir. Medine ve Kudüs hurmalarının fiyatları ise 25 TL’den başlayabilmektedir. Bu sene piyasada hurma fiyatları yaklaşık olarak 8 TL’den başlayıp çeşidine göre 100 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Her bütçeye uygun hurma bulunabilmektedir. Geçen sene ile kıyaslandığında hurma fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değil. Hatta bazı hurma çeşitlerinin fiyatlarında birazcık düşüş olduğunu dahi söylemek mümkündür. Devletimizin de hurmadan alınan gümrük vergisinde iyileştirmeye gitmesi ve kolaylık sağlaması, hurma çeşitliliğinin artmasına ve fiyatların düşmesine sebep oldu. Biz bu uygulamadan memnunuz. Bu Ramazan ayında insanlar hurmaya doyacak. Çok bereketli olacağını düşünüyoruz. Her bütçeye, sofraya uygun hurma çeşitleri mevcut. Ramazan yaklaştıkça hurma satışları artıyor. Her geçen gün daha fazla talep ediliyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.