Anadolu Üniversitesi öğrencilere yöneticiliğin kapılarını açmaya devam ediyor

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Boyner Büyük Mağazacılık arasında 2022 yılında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında geliştirilen “Perakende Genç Yetenek Programı”, perakendecilikte yöneticiliğin kapılarını açıyor.

Anadolu Üniversitesi öğrencilere yöneticiliğin kapılarını açmaya devam ediyor
30 Mayıs 2023 Salı 15:42

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Boyner Büyük Mağazacılık arasında 2022 yılında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında geliştirilen “Perakende Genç Yetenek Programı”, perakendecilikte yöneticiliğin kapılarını açıyor. Program kapsamında İİBF öğrencileri yaz dönemi boyunca Boyner mağazalarında staj yaparak birçok farklı departmanda deneyim elde etmenin yanındastaj sonrası aldıkları derslerle pratik ve teorik bilgiyi bütünleştirme fırsatı da yakalıyor.

 

Dekan Dağdemir: “Öğrencilerimiz bu fırsatı değerlendirmeli”

 

Perakende Genç Yetenek Programı’nın ikinci yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir “Geliştirdiğimiz üniversite – sanayi iş birlikleri arasında Perakende Genç Yetenek ProgramıİİBF açısından çok değer verdiğimiz programlar arasında yer alıyor. Programın üçüncü yılı için başvuruların yoğun taleple devam ediyor.” şeklinde konuştu. 

 

Öğrenciler yetkili pozisyonda istihdam ediliyor

 

Boyner Saha İnsan Kaynakları Direktörü Başak Bilgin: “Bu yıl Perakende Genç Yetenek Programı kapsamında öğrencilerin, 3. sınıf yaz dönemi stajının ardından 4. sınıf güz ve bahar dönemlerinde program kapsamında aldıkları mesleki seçmeli derslerde Boyner yöneticileri tarafından verilen görsel sunum, e-ticaret ve lojistik yönetimi, perakende matematiği, kurumsal itibar, perakendede müşteri yönetimi gibi eğitimlere katıldıklarını, öğrencilere mezun olduktan sonra talepleri doğrultusunda Boyner mağazalarında ilk seviye yöneticilik basamağı olan ‘yetkili’ pozisyonunda istihdam edilme şansı veriliyor.” dedi.

 

Önemli isimler derslerde öğrencilerle bir araya geliyor

 

Perakende Genç Yetenek Programı kapsamında Hizmet Pazarlaması dersinde Boyner Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun’u, Kurumsal İtibar konulu eğitim kapsamında konuk eden İİBF öğretim üyesi Prof. Dr. Sevgi Ayşe Öztürk sunumun derse çok katkı sağladığına dikkat çekerek paylaştıkları bilgilerin spesifik olarak perakende sektörünü hedefleyen öğrenciler için önemli olduğuna değindi.  Perakendede Müşteri Yönetimi eğitimi kapsamında Boyner Saha Akademi Direktörü Gamze Umaz’ıPerakende Yönetimi dersinde konuk eden Prof. Dr. Nurcan Turan ise eğitimin öğrencilerimize teori ve uygulamanın aslında birbirinden farklı olmadığını gösterdiğini ve kurumsal mağazalarda teorik bilgilerin yaşama geçirilerek sürdürülebilir işletme başarısının elde edilmesinde önemli katkı sağlayabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

 

Perakende Genç Yetenek Programına başvurmak isteyen İİBF öğrencileri https://iibf.anadolu.edu.tr/ web sitesinden başvuru şartlarını inceleyip başvurularını tamamlayabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.