Odunpazarı Modern Müze’de açık hava film gösterimleri

OMM - Odunpazarı Modern Müze, sinemaseverleri Institut Français ve Goethe Institut işbirliği ile yaz boyunca devam edecek açık hava sinema gösterimlerine davet ediyor.

Odunpazarı Modern Müze’de açık hava film gösterimleri
30 Mayıs 2023 Salı 16:03

OMM - Odunpazarı Modern Müze, sinemaseverleri Institut Français ve Goethe Institut işbirliği ile yaz boyunca devam edecek açık hava sinema gösterimlerine davet ediyor. Fransız ve Alman sinemasının heyecan verici filmlerinden oluşan seçki 7 Haziran’dan itibaren her Çarşamba 20.30’da OMM Sinema takipçileriyle buluşuyor. Türkçe altyazılı gösterimlere ücretsiz olarak katılabilmek için [email protected] adresine e-posta göndererek ya da 0222 221 27 37 no’lu telefonu arayarak rezervasyon yaptırılabilir.

Institut Français işbirliği ile 5 Temmuz'a kadar gösterilecek filmler arasında Fransız sinemasının önde gelen yapımlarından Felicità, Systéme K, Josep ve Paris 1900 yer alırken, 12 Temmuz’da Goethe Institut işbirliği ile başlayacak gösterimler Alman sinemasından Paris Calligrammes, When Hitler Stole The Pink Rabbit, ÖKOZID, Mr. Bachmann and His Class, Walchensee Forever ve Behind the Headlines filmlerinin yer aldığı seçkiyle devam edecek.

Açık Havada OMM Sinema Programı Her Çarşamba 20.30’da Institut Français işbirliği ile:

7 Haziran

Felicità, yönetmen Bruno Merle, 2020

11 yaşındaki Tommy, sıra dışı ebeveynlere sahiptir. Anın tadını çıkarmaktan keyif alan ebeveynler Tim ve Chloe bağımsız bir hayat sürerler. Yine de çift, Tommy’ye bu sene okulun ilk gününü kaçırmayacaklarına dair söz verir. Ancak verilen sözün tutulması, Tim’in bir araba çalması ve Chloe’nin aniden ortadan kaybolmasıyla ile güç bir hal alır.

14 Haziran

Systéme K, yönetmen Renaud Barret, 2019

Systéme K, Kinshasa’nın canlı sokak sanatı sahnesini ve tutkulu bir grup insanın siyasi mesajlarını, mermi kovanları, duman, kan, mum, plastik atıklar, müzik ve bedenleri aracılığıyla sokaklara taşımasını belgeliyor.

21 Haziran

Josep, yönetmen Aurel, 2020

Bu dokunaklı animasyonda, ölüm döşeğindeki bir Fransız askeri polis, bir toplama kampında arkadaşlık kurduğu Josep Bartoli adlı Katalan sanatçı ve özgürlük savunucusu ile nasıl tanıştığını hatırlıyor.

5 Temmuz

Paris 1900, yönetmen Nicole Védrès, 1947

Belgesel türündeki yapım Paris 1900, Fransa’da ve diğer ülkelerdeki kamusal ve özel koleksiyonlara ait yüzlerce filmden alınan, o dönemde çekilmiş görüntülerden oluşan ve 1900-1914 arasındaki Paris yaşamını betimleyen bir günlük niteliğinde.

Goethe Institut işbirliği ile:

12 Temmuz 

Paris Calligrammes, yönetmen Ulrike Ottinger, 2020

Alman sanatçı Ulrike Ottinger 1960’ları Paris’te yaşadı. Şimdi bir sinemacı olan Ottinger, Paris hayatından anıları ve zamanın çalkantılarını, şehri merkezine koyan sinematik bir şiire dokuyarak hatırlıyor.

19 Temmuz

When Hitler Stole The Pink Rabbit, yönetmen  Caroline Link, 2019

Judith Kerr’in yarı otobiyografik romanında uyarlanan film, Yahudi bir ailenin Berlin’den ve Nazi zulmünden kaçışını anlatıyor. Önce Zürih’e yerleşen ailenin hikayesi, ardından Paris’e ve daha sonra Londra’ya uzanıyor.

26 Temmuz

ÖKOZID, yönetmen Andres Veiel, 2020

Andreas Veiel, hukuki drama 'ÖKOZID' ile son 20 yıldaki Avrupa iklim koruma politikalarına yakından bakıyor. 2034 yılında geçen ÖKOZID’de iklim felaketinin sonuçları dramatiktir. Kuraklık ve seller milyonlarca insanın geçim kaynaklarını yok eder. İklim felaketi, Berlin'deki geçici bir binada yürütülen hukuki sürecin odağıdır.

2 Ağustos

Mr. Bachmann and His Class, yönetmen Maria Speth, 2021

Bir kişi nasıl evinde hisseder? Bu belgeselde, Almanya'nın karmaşık bir göç geçmişine sahip kasabası Stadtallendorf'taki sevecen öğretmen Dieter Bachmann, öğrencilerine evlerinde hissetmenin anahtarını sunuyor.

9 Ağustos

Walchensee Forever, yönetmen Janna, 2020

Yönetmen Janna Ji Wonders, bu belgeselde ailesindeki kadınların Walchansee, hippi rüyaları ve yazar Rainer Langhans’ın liderliği etrafında şekillenen komün hayatını anlatıyor.

16 Ağustos

Behind the Headlines, yönetmen Daniel Andreas Sager, 2021

Araştırmacı gazeteciler Bastian Obermayer ve Frederik Obermaier, cinayete kurban giden gazeteci Daphne Caruana Galicia hakkında belgesel çekerken, bir muhbir aracılığıyla  hükümete dair kritik bilgilerle temasa geçer.

Katılımcılar 16 Ağustos 2023’e kadar her çarşamba gerçekleşecek film gösterimlerine [email protected] adresine e-posta göndererek veya 0222 221 27 37 no’lu telefon üzerinden ücretsiz kayıt olabilir. Film programı dahil olmak üzere, OMM’da gerçekleşen güncel sergi, etkinlik ve eğitim programlarını takip etmek için https://omm.art/tr/programlar adresini ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret saatleri, bilet fiyatları, rehberli turlar ve ulaşım hakkında detaylı bilgi için: https://www.omm.art/tr/ziyaret

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.