AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLİĞİNDEN AKADEMİSYENLİĞE

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Açma, Açıköğretim Fakültesi'nden mezun olarak kariyer yapılabileceğinin en güzel örneklerinden biri oldu.

AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLİĞİNDEN AKADEMİSYENLİĞE
06 Eylül 2017 Çarşamba 13:00


1987 yılında Açıköğretim Fakültesi İktisat programından mezun olan Açma, Açıköğretim mezunlarının da önemli pozisyonlarda görev alabileceklerini ifade etti.

Açma yaptığı açıklamada, “O dönemlerde özel sektörde çalışıyordum. Eğitimde büyük bir reform olarak hayata geçirilen açıköğretim, örgün eğitim için vakti olmayan ya da yaşım geçti diye düşünen, çalışan ve okumak isteyen herkes gibi benim de dikkatimi çekti. Bu fırsattan yararlanmak için hemen harekete geçtim ve iktisat bölümüne girdim. 1987 yılındaki mezuniyetim sonrası yüksek lisans ve doktora ile öğrenimime devam ettim. Doktora bittikten sonra ise ‘İstanbul Ticaret Odası’ ve ‘Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’ tarafından yürütülen çeşitli araştırmalarda araştırmacı ve danışman olarak görev aldım. Mezuniyetim ve iş tecrübemle birlikte gerekli ön koşulları sağladıktan sonra da bilimsel çalışmalar yapmak ve bu birikimimi yeni nesillere aktarma fırsatı olarak gördüğüm akademisyenliğe geçmeye karar verdim ve bugün Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde profesör olarak çalışmaktayım. ‘Açıköğretim mezunu akademik kariyer yapamaz’ diye bir şey yok. Bir açıköğretim mezunu, örgün mezunlarının sahip olduğu tüm haklara sahiptir. Azim ve çalışma ile gerekli koşulları yerine getiren açıköğretim mezunları da sadece akademisyen değil önemli pozisyonlarda da görev alabilirler” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.