600 TL’YE VELİLERE ÖĞRETMEN SEÇME HAKKI

Yeni eğitim dönemi öncesi öğrenci velilerinin korkulu rüyası haline gelen kayıt parası uygulaması Eskişehir’de, ‘Bas parayı, seç hocayı’ uygulamasına dönüştü.

600 TL’YE VELİLERE ÖĞRETMEN SEÇME HAKKI
09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:11


Eylül ayı içerisinde başlayacak 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi için okul kayıtları devam ederken, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu için kayıt ücreti iddiası gündeme geldi. 

Çocuklarını İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’na kayıt ettirmek isteyen velilere, okul yönetimi tarafından, “Kayıt 200 TL. Eğer öğretmeni de siz seçecekseniz bu da 600 TL” denildiği iddia edildi.

Okula gelen veliler, okul yönetimi tarafından ellerine tutuşturulan banka hesap numaraları ile okuldan ayrılırken, yaşanan duruma isyan ettiler.  
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alev - 7 yıl önce
Tepebaşı ilkokulu da öyle. Dönem başı aidat var bide tabi. Son zamanlarda güvenliği kaldırdılar kimse aidat vermiyor diye. Siz sömürün milleti sonra vay efendim... Oldu...
Avatar
Yeliz Başarır - 7 yıl önce
Haberde iddia denmis ama bu haber gercek bizde gecen sene kayit icin 500 tl ödedik ve bunu ispatlayabilirim
Avatar
Sinirli - 7 yıl önce
VAllahi devlet okulu değilde sanki özel okulmuş gibi başiş istiyorlar.... Bire bir benden de istendi Hürriyet i. Ö. Öğretmen seçmek istiyorsam buda 500₺ denildi hemdeee utanmadan...!!!
Avatar
yavuz dönmezkuş - 7 yıl önce
Benim memurun işini bilir zihniyeti