Taşel: Kalabak Suyumuzu seviyoruz..

Kalabak Su ile ilgili yaşanan sorun ile ilgili olarak sessziliğini bozarak açıklamalarda bulunan, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, konunun hassasiyetinin farkındayız ve takipçisiyiz. Tüm Eskişehirliler gibi Kalabak Suyu bizler için de çok değerlidir ve marka değerinin zarar görmesini asla istemeyiz” dedi. Taşel, bazı çevrelerin kalabak su sorunu nedeniyle siyasi rant peşinde koştuğunu iddia etti.

Taşel: Kalabak Suyumuzu seviyoruz..
04 Eylül 2020 Cuma 16:03

CHP İl Başkanı Taşel yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hepinizin bildiği üzere şehrimizde bir süredir, tarihi geçmiş Kalabak Su damacanalarının değiştirilmesi nedeniyle su dağıtımında sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu, hiç kimsenin istemeyeceği bir durumdur. Eskişehir halkının tepkisini haklı buluyor, gösterdikleri sabır ve anlayış için çok teşekkür ediyoruz.

Kalabak Su, Eskişehir'in en önemli markalarından ve sembollerinden biridir. Su konusundaki hassasiyetini hepimizin yakından bildiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, hem çeşmelerimizden akan suyun, hem de içme suyu olarak kullanılan Kalabak Suyumuzun halkımıza sağlıklı, güvenli ve düzenli bir şekilde ulaştırılması için gereken her türlü yatırımı uzun yıllar önce yapmıştır. Kuşkusuz bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Bizler, yaşanmasını asla istemeyeceğimiz bu sıkıntının geçici olduğunu, yeni tarihli damacanaların peyderpey gelmesiyle sıkıntının hafifleyerek seyredeceğini ve makul bir süre sonunda da tamamen ortadan kalkacağını biliyoruz. Bir taraftan sıkıntının giderilmesine çalışılmakta, bir taraftan da konuyla ilgili araştırma ve incelemeler sürdürülmektedir.

Yukarıda da değindiğim gibi, Eskişehir halkının çok büyük bir kısmı bu gecikme nedeniyle haklı olarak sitem etmektedir.  Buna rağmen Kalabak Suyunun mükemmel lezzeti, yılların vermiş olduğu kullanma alışkanlığı nedeniyle yine de gereken sabır ve anlayışı göstermektedir. Bu sabrı ve anlayışı göstermeyenler,  geçici sıkıntı dönemini  siyasi ranta devşirme peşinde olanlardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, konunun hassasiyetinin farkındayız ve takipçisiyiz. Tüm Eskişehirliler gibi Kalabak Suyu bizler için de çok değerlidir ve marka değerinin zarar görmesini asla istemeyiz. Buna rağmen belli çevreler geçici olan bu sıkıntıyı, siyasi yarış içinde yenemedikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i yıpratmak amacıyla kullandılar ve kullanmaya devam ediyorlar. Özellikle Cumhur İttifakının Eskişehir yöneticileri bilmeliler ki, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Cumhuriyet Halk Partisi, Kalabak Su konusunda herkesten çok daha hassastır. Kalabak Su konusunda yaşanan bu geçici sıkıntıyı siyasi bir rant haline getirmeye çalışmaktan vazgeçmelidirler. Eskişehir'imizin ivedilikle çözülmesi gereken çok öncelikli sorunları vardır. O sorunların çözümüne siyasi bir anlam yüklemeden hep birlikte çalışalım. Güzel Eskişehir'imiz için el ele verip, iktidar ve muhalefet olarak şehrimize fayda sağlayalım.Siyaset halka hizmet için yapılır. Ne mutlu ki bize Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle Eskişehir'imiz ''çölde açan bir vaha'' gibidir. Bu konuda büyük emekleri olan Sosyal Demokrat Halkçı Belediye Başkanlarımız ve Belediyelerimiz  tüm Türkiye'ye örnek olacak büyük işlere imza atmışlardır. Bu şehirde barış, kardeşlik duygusu ile huzur içerisinde yaşamaktan son derece mutluyuz. Kalabak Suyumuzu seviyoruz...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.