BİR ANKARA DEĞİLİZ AMA OLABİLİRİZ!

Eskişehir’de korona henüz diğer şehirlere nazaran korkutucu boyutta değil. Ancak, diğer ülke ve illerden gelen duyumlar pek de iyimser olmaya müsaade etmiyor. Bu noktada Sağlık STK başkanları Eskişehirlilere ciddi uyarılarda bulunurken korona günlerini de yorumladı.

BİR ANKARA DEĞİLİZ AMA OLABİLİRİZ!
04 Eylül 2020 Cuma 16:40

Türk sağlık sen şube başkanı Hüseyin Kararman: Vakaların hergün arttığını söylememiz gerekiyor. Bugün için Eskişehir kapatise olarak covid vakalarına yeterli görünebilir. Ancak gidişat çok zor bir sürecin geleceği yönünde ciddi ipuçları veriyor. Tüm bölümlerin yoğun bakım servisi olma ihtimali her geçen gün artıyor. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte ciddi enerji harcıyor. Onlar ellerinden geleni yapıyor. Ancak bugünleri aramamak adına vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor.  Özellikle rica ediyorum maske ve mesafe konusu kimse hafife almasın. Karşımızda çok ciddi örnekler mevcut. Her bireyin en önemli toplumsal vazifesi maske ve mesafe kuralına çok dikkat etmesidir.  

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Ekici: Eskişehir’de toplam vaka sayısı tahmini olarak 5000 civarlarında, bunlardan 1500’ü aktif 200 civarında hastamız hastanelerde tedavi görüyor. Diğerleri ise tedavilerine evinde devam ediyor. Şuan için Eskişehir için çok büyük bir sıkıntı yok. Ancak vaka sayılarının her gün arttığını göz önüne alırsak daha fazla dikkatli olmamamız halinde Ankara’ya dönmemiz çok uzak bir ihtimal değil. Ankara’da salgın gerçekten artık sağlık sisteminin kaldıramayacağı bir boyuta ulaşmış. Eskişehir’de de aynı görüntülerin yaşanmaması adına vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Kovid tanısı konan kişilerin kendi izolasyonuna çok dikkat etmesi gerekiyor. Her vatandaşın başına bir polis koyulamayacağına göre. Yapılması gereken Eskişehirlilerin işi ciddiye alması ve maske ve mesafe kuralına dikkat etmesidir.  

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal:

Her gün açıklanan sayıları merakla bekliyoruz acaba korona arttımı azaldımı diye ! Peki bizler ne yapıyoruz sayının düşmesi için . Önemli olan top yekün mücadele ciddi bireyler olarak önlemler almak .Başta kendimizi pozitif miş gibi düşünerek ailemizi ve çevremizi korumalıyız .Sağlık çalışanları olarak 6 aydır risk in en göbeğinde aileden çocuklardan sosyal hayattan ödün vererek yaşıyoruz .Ama tükendik .Mevsimsel olarak hastalıkların başlaması ile beraber çekilmez bir hale geleceği kesin .En yakınınız dakilerin bile pozitif olduğu vefat ettiği haberleri geliyordur artık yangın çok yakında ama asıl mesele vurdum duymaz tavırlar devam eder ise sağlık sistemi çökmek zorunda kalır .İlimizde başta 112 olmak üzere filyasyon ekipleri aile hekimliği çalışanları ve hastanelerde görev yapan sağlık ordusu tükenmek üzere ! Motivasyon kaybımız had safhada ! Sağlık iş yükü yetmiyor gibi organizasyon hataları ,iş paylaşımının düzgün olmaması geçici görevde bile adaletsiz  olması idarecilerin sert ve kırıcı dili cabası .Sağlık sistemi çöker ise en yakınlarınızı feda edersiniz ! Eğer bu hız ile gitmeye devam ederse Avrupa’da izlenen görüntüleri kısa sürede ülkemiz de yaşanabilir .Eskişehir sağlık sistemi sahadan gelenleri sıkıntıları dinlemeli iletişime açık olmalı. Sayın bakanımız tarihe geçecek ! Sağlık personelinin unutamayacağı süper bakan olacak. Sağlık da yangın varken sağlık sisteminde Çalışanlarının %15 nöbet ve aktif hizmetten muaf iken diğer branşlara atama yapmak motivasyon bozucu ! Sağlık çalışanı ataması yapılacakken durmadan diğer branşları atamak üzücü !

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.