Başbakan Yıldırım “İstemezseniz seçmezsiniz”

Başbakan Binali Yıldırım,  anayasa değişikliğinin ‘tek adam’a yol açmayacağını belirterek, “Bu sistem Erdoğan için değil, istemezseniz seçmezsiniz” dedi

Başbakan Yıldırım “İstemezseniz seçmezsiniz”
05 Mart 2017 Pazar 18:04

12 Eylül’ün izleri yok olacak
Başbakan Binali Yıldırım Bingöl mitinginde yaptığı konuşmada, referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde ‘terör’ün de biteceğini ileri sürdü: “Tünelin ucunda ışık göründü, teröre büyük darbe vuruldu. Artık can çekişiyorlar. 16 Nisan’dan sonra bu örgüt bitecek. Bu milletin düşmanı katiller Kandil’deki sözde ağababaları ‘Sandıktan evet çıkarsa biz biteceğiz’ diyorlar. Biteceksiniz, korkunun ecele faydası yok. Sandıktan evet de çıkacak, FETÖ de PKK da, DEAŞ da bitecek. Vereceğiniz her ‘Evet’ oyu 12 Eylül Anayasası’nın kalan izlerini de yok edecek.”

Bu sistem Erdoğan için değil
Yıldırım, ‘tek adam’ eleştirilerini de “Muhalefet diyor ki tek adam rejimi kurulacak. Bu kocaman bir yalan. Siz beş yıl için seçeceksiniz. Beğenmezseniz seçmezsiniz. Külliyen yalan bu. ‘Bu sistem Erdoğan için geliyor’ diyorlar, bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir. ABD’de de buna benzer bir sistem var. ABD’de tek adam işbaşında orada diktatörlük mü var?” dedi.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.