AK PARTİ İL BAŞKANI ÜNLÜ, CHP’Lİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ, PARTİ İÇİNE MESAJ VERDİ

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, il gençlik kolları kongresinde yaptığı konuşmasında 2019’u işaret etti, CHP’li belediyeleri eleştiri yağmuruna tuttu.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÜNLÜ, CHP’Lİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ, PARTİ İÇİNE MESAJ VERDİ
08 Nisan 2018 Pazar 19:42

AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi, Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Mevcut Başkan Fatih Özata güven tazeledi. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, kongrede yaptığı konuşmasında 2019’u işaret etti, CHP’li belediyeleri eleştiri yağmuruna tuttu. 
 

Ünlü, gençlerden ‘hükümet yatırımlarının’ anlatılmasını istedi

Eskişehir’in 16 yılda 81 vilayet içerisinde en fazla yatırım alan iller arasında yer aldığını ifade eden Ünlü, gençlerden hükümetin yaptığı yatırımları anlatmalarını istedi. Ünlü, “Eskişehir’de il gençlik kolları kongresi ile kongre sürecini tamamlamış bulunuyoruz. 2019 seçim süreci başladı. Önümüzde 2019 seçimleri var. Eskişehir, 16 yılda 81 vilayet içerisinde en fazla yatırım alan iller arasında.  Bu şehir eğer yaşanabilir kentler arasında yer alabiliyorsa, bu hükümetimizin yaptığı yatırımlardan kaynaklanmaktadır. Gençler olarak bundan sonra sokaklarda hükümetimizin yaptığı yatırımları anlatmanız lazım. Bu milletin, Eskişehir’in yaşanabilir iller arasında yer almasının bizim yaptığımız yatırımlar sayesinde olduğunu bilmesi lazım” dedi.

‘Küçük olsun, benim olsun’ anlayışını kabul etmiyoruz

CHP’li belediyelerin ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışıyla hareket ettiğini savunan Ünlü, “Şehirdeki mevcut belediyelerin, ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışı ile hiçbir yere gidemeyeceğini hepimiz görüyoruz. 2009 yılından bu yana belediyelerin bu şehre vaat ettiği hiçbir şey yoktur. 2018 yılına geldiğimizde de maalesef hiçbir şey yapılmamıştır.

Şehirdeki anlayış ‘butik’ bir şehir olsun anlayışıdır. ‘Küçük olsun, benim olsun’ anlayışıdır… Biz bu anlayışı asla kabul etmiyoruz” diye konuştu. 

“Buradaki belediye anlayışı uzlaşıdan yana değildir”

Bir şehrin gelişmesi ve büyümesi için, belediye ve merkez idarenin bir olması gerektiğini söyleyen Ünlü, “Geçtiğimiz hafta Sanayi Odası ve Ticaret Odası seçimleri yapıldı. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Ancak bu arkadaşlar vaatlerde bulundular, sürekli sanayinin geride kaldığını, sanayi olarak büyümemiz gerektiğini, ticaret erbabı olarak büyümemiz gerektiğini, gelişmemiz gerektiğini anlattılar. Demek ki biz gelişemiyor ve büyüyemiyoruz. Eğer bu anlayış devam ettiği sürece bu şehirde sanayi de, ticaret erbabı da gelişmeyecektir. Çünkü buradaki mevcut belediyeler bu şehrin büyümesine ve gelişmesine karşıdır. O yüzden vaat edilen bu vaatler ham hayal olarak kalacaktır. Kimse birbirini kandırmasın. Merkezi hükümet ayrı, yerel iktidar ayrı olabilir. Ama burada bir uzlaşı söz konusu değildir. Buradaki belediye anlayışı uzlaşıdan yana değildir. Bizim yaptığımız tüm hizmetler engellenmiştir, geri bırakılmıştır, defans görmüştür ve şehrin zararına olmuştur. Şehir sanayi olarak geri kalmış, ticari olarak geri kalmış, bir ‘butik şehir’ olarak öngörülmüştür” dedi.

“Hesabi olmayacağız, hasbi olacağız…”

2019 için parti içine birlik ve beraberlik mesajları veren Ünlü, “2019’da en büyük sorumluluğumuz ve Cumhurbaşkanımıza vereceğimiz en büyük ödül bu şehirdeki, ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışını yok etmektir. Bizim gece gündüz demeden kapı kapı dolaşmamız lazım. Şehrimizde iki üniversite var. Gençlik potansiyeli olan bir kentiz. Bu belediye anlayışı gençliği istismar ve suiistimal etmektedir. Biz bunu asla tasvip etmiyoruz. Bunu değiştireceğiz. Bu şehir değişecekse gençlerle değişecek. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz şart. Bir ve beraber olacağız. Hesabi olmayacağız, hasbi olacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.