Çözüm velilerin harekete geçmesi ile gerçekleşir

YGS’de “15 dakika kuralı” üzerine açıklama yapan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, çözümün veli ayağı ile gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Çözüm velilerin harekete geçmesi ile  gerçekleşir
13 Mart 2017 Pazartesi 15:02

Eğitim- Sen Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı açıklamada öğrenci ve velielerin  emeklerinin çalındığına değinerek şu ifadelere yer verdi:
Dakikalar, saniyeler öğrencilerin bir yılını, maddi ve manevi anlamda ailelerin  ciddi bir  emeğini çaldı. ÖSYM çok tartışılan bir kurum, eğitim Türkiye’de ekonomi ve siyasetin önüne geçen  bir konu halindedir. ÖSYM’nin bu uygulaması  bir güven politikası ya da tedbir değildir, tamamen öğrencilerin daha çok  stresini artıran bir sistemdir.

Sistem merkezi  sınavların özelleştirilmesine  doğru​ gidiyor
ÖSYM yıllardır tartışılan şaibeli bir kurum haline döndü, bu tür uygulamalar ile güven  tazelemeyi amaçlıyorlar. Ama yapılan uygulama kesinlikle doğru değil; metropolleri düşündüğümüz zaman hele ki. Bu merkezi  sınavların özelleştirilmesine  doğru , sınav sistemini başka bir şirket üzerinden çözmeye doğru gidiyor. Sistem öğrencileri hayattan soğutuyor, öğrencilerin hayattaki tek gerçekleri sınav haline gelmiş durumda ,ancak yapılan sınavlarda başarılı olurlar ise mutlu oluyorlar.

Emek verilip ter akıtılan sisteme şimdi de göz yaşı akıtılıyor
Biz Eğitim – Sen olarak elbette bir suç duyurusunda bulunuruz  fakat bu iş sadece eğitim emekçileri ile değil veli ayağı ile çözülmeli. Ses çıkarması gerekenler velilerdir.  Örgütlenmeleri gerekir, kamuoyu  baskısı çok önemlidir,  biz Eğitim-Sen olarak sonuna kadar  velilere destek vermeye  hazırız. Bir insanın geleceğini çalmaya kimsenin hakkı yok.  Aileler maddi anlamda çok fazla para harcıyor eğitime yıllık 15 bin lira civarında. 1 dakika insan hayatında 1 yılı hem  maddi hem de manevi anlamda çalıyor, bu anlamda  asıl mağdurların harekete geçmesi gerekir. Bir emek verip ter akıtılan sisteme şimdi de göz yaşı akıtılıyor bu bir vebaldir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.