Demirbilek: Bu vicdansızlığın bedelini kim ödeyecek

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek yaptığı basın açıklamasında YGS sınavında 15 dakika kuralını ve saat uygulamasını eleştirdi.

Demirbilek: Bu vicdansızlığın bedelini kim ödeyecek
13 Mart 2017 Pazartesi 15:44

Demirbilek yaptığı basın açıklamasında ''12.03.2017 tarihinde yapılan YGS sınavında bu yıl uygulanmaya başlayan saat uygulaması ile birçok genç arkadaşımız ve aileleri mağdur oldular. Bilindiği üzere sınavlar sadece küçük illerde değil tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak uygulanmaktadır. Büyükşehirlerde o saatlerde yaşanan trafik yoğunlukları arkadaşlarımızın sınavlara geç kalmasına neden olmaktadır. Hiçbir trafik önlemi alınmazken salona giriş saatinin öne çekilmesinin sebebi nedir?Yıllardır birçok kuşku uyandıran YGS ve LYS sınavlarının meşruiyetini sağlamak salona giriş saatini öne çekmekle mümkün müdür?
Kendi vatandaşı için sınavı bu kadar zorlaştıran bir kurum neden Suriyelileri sınavsız bir şekilde üniversitelere almaktadır? Bu bizim genç arkadaşlarımızın üzerinde psikolojik bir baskı yarattığı gibi adaletsizliği daha da körüklemektedir.Bir yıl boyunca emek harcayan, maddi zorluklara giren arkadaşlarımıza ve ailelerine yazık değil midir?Bu vicdansızlığın bedelini kim ödeyecektir?Son dönemde YÖK Yönetim Kurulu’na atanan Nihat Hatipoğlu bu vicdansızlığa nasıl bakmaktadır?Bu yanlış ve adaletsiz uygulamalardan bir an evvel geri dönülmelidir.İşte neden Hayır dediğimizin sebeplerinden birisi de bu adaletsiz uygulamaların son bulması içindir'' ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.