“TÜM ÇALIŞANLARA EŞİT YAKLAŞILMIYOR”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eş Şube Başkanı Özge Umut Yılmaz, birinci basamak ek ödemelerle ilgili basın açıklaması yaptı.

“TÜM ÇALIŞANLARA EŞİT YAKLAŞILMIYOR”
07 Eylül 2020 Pazartesi 14:15

Sendika binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Şube Başkanı Yılmaz,Covid-19 salgının hem dünyanın hem ülkenin bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ettiğini vurguladı. Yılmaz, ASM çalışanlarına yapılacağı söylenen ek ödemede geçmiş dönemin yok sayıldığını ifade etti.

“ÇALIŞANLAR BUNALTILMIŞ”

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin salgınla mücadelenin en önemli ayağını oluşturduğunu kaydeden Yılmaz,

“Var olan birçok soruna ve sağlık yönetimindeki yetersizliklere rağmen ASM ve diğer birimlerde çalışan sağlık emekçileri görevlerini büyük bir özveriyle devam ettirmektedirler. Ancak bir taraftan salgın koşulları, artan iş yükü, ücretlerin reel anlamda gerilemesi, giderlerin artması ve birçok yeni angarya görevlerin ASM’lere yüklenmesiyle çalışanlar bunaltılmış, moral ve motivasyonları yok edilmiştir. Birkaç gün önce büyük müjdelerle ASM çalışanlarına verileceği söylenen ek ödemler ise yakından incelediğinde sorunları çözmek yerine derinleşmesine neden olabilecek riskler taşımaktadır. Yayınlanan yönetmelik yine birçok şartlar taşımakta, tüm çalışanlara eşit yaklaşmamaktadır. Yönetmelikte birçok eksiklik ve çarpık yaklaşım bulunmaktadır. Pandeminin ilk günlerinden itibaren ASM çalışanları hem poliklinik hizmeti verip, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik çalışmalarına devam ederken hem de covidli hastaların takiplerini yapmışlardır. Bu süreçte çok sayıda arkadaşımız hastalanmış ne yazık ki hayatını kaybedenler olmuştur. Ama arkadaşlarımızın yakalandığı hastalık meslek hastalığı sayılmamış önemli mağduriyetler yaşanmıştır” dedi.

“GEÇMİŞ DÖNEM YOK SAYILIYOR”

Pandeminin Mart ayında başladığını hatırlatan Yılmaz,

“Ancak bakanlık 1 Ağustostan itibaren ASM çalışanlarına ödeme yapılacağını söylemektedir. Geçmiş dönem yok sayılmaktadır. Basına yansıyan haberlere göre ek ödeme olarak bazı rakamlar telaffuz edilmektedir ki yönetmelik detaylı incelendiğinde bu komik rakamların bile ASM çalışanlarının büyük kısmına ödenmeyeceği görülmektedir. Ve haberler ile yine tam bir algı operasyonu yürütülmekte sağlık emekçileri topluma yanlış anlatılmaktadır. Yönetmelik düzenlemesinde yine belirsizlik ve keyfiyet hakimdir. Bu da yapılacak ek ödemelerde sağlık çalışanın emeğinin değerini karşılamaya değil göstermelik bir yaklaşım olduğu itibarını uyandırmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.