GÜLER VALİ AYYILDIZ'A ESNAFIN DURUMUNU ANLATTI

Üniversitelerin aldığı uzaktan eğitim kararının şehir ekonomisine etkisi hakkında bilgi vermek üzere Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret eden ETO Başkanı Metin Güler, uzaktan eğitim kararının 8 binden fazla firmayı ve bu firmalarda çalışan binlerce çalışanı mağdur edebileceğini kaydetti.

GÜLER VALİ AYYILDIZ'A ESNAFIN DURUMUNU ANLATTI
07 Eylül 2020 Pazartesi 15:42

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’deki üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasının şehir ekonomisine etkisi hakkında bilgi vermek üzere Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Güler’e hizmet sektöründe faaliyet gösteren meclis ve yönetim kurulundan oluşan heyet de eşlik etti. ETO Başkanı Güler ziyarette üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasının hizmet sektörünü doğrudan ilgilendirdiğini kaydetti.

Hem COVID-19’u yenmeli hem de ekonomiyi düşünmeliyiz

Eskişehir’de apartlar, özel öğrenci yurtları başta olmak üzere hizmet sektörünün tüm hazırlıklarını yeni eğitim dönemi başlayacakmış gibi yaptığını belirten Güler, sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 8 bine yakın firmanın bu karardan olumsuz etkileneceğini ve yüzlerce firmanın kepenk kapatabileceğini, bu firmalarda çalışan binlerce kişinin de mağdur olabileceğini kaydetti. Türkiye ve Eskişehir’in hem COVİD-19 salgınını yenmesi hem de ekonomiyi düşünmesi gerektiğini belirten Güler, üniversitelerin rektörleriyle de uzaktan eğitim kararı hakkında görüşmeler gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.