TEPEBAŞI AKADEMİ DERNEĞİ AİLE DESTEK MERKEZİ HİZMET BİNASI AÇILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteği, Tepebaşı Kaymakamlığı ve Tepebaşı Akademi Derneği’nin Aile Destek Merkezi (ADEM) proje ve hizmet binası açıldı.

TEPEBAŞI AKADEMİ DERNEĞİ AİLE DESTEK MERKEZİ HİZMET BİNASI AÇILDI
06 Nisan 2018 Cuma 16:17

Sakarya Caddesi’ndeki hizmet binasının açılışı Vali Özdemir Çakacak, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Tepebaşı Akademi Derneği Kurucusu ve AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün katılımıyla gerçekleşti. 

Tepebaşı Akademi Derneği Kurucusu Kaynarca, açılışta yaptığı konuşmasında, şunları kaydetti: “Tepebaşı Akademi Derneği yaklaşık 1,5 yıl önce, öncelikle kadınlarımızın ve gençlerimizin, dezavantajlı gruplarımızın sosyal, kültürel, akademik, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmek, onları hem topluma hem de ekonomiye katkı sağlayan bireyler haline getirmeye vesile olmak amacıyla kurulmuş bir sivil inisiyatiftir. Bir sivil toplum örgütüdür. Kendisi gibi düşünen sivil toplum kuruluşları ve kurumları daha etkin halde kullanmak, daha milletimizin hizmetine sunabilmek amacıyla kurumlarla ortak işler yapmayı şiar edinmişti. Bu sebeple açılması 1,5 yıl olmasına rağmen 30’dan fazla farklı dalda 100’den fazla kurs açarak binlerce Tepebaşılı hemşerisine ulaşmayı başardı. Tepebaşı Akademi ciddi, geleneksel sanatları, unutulmaya yüz tutmuş özellikli konuları seçerek kendisine bir sorumluluk alanı daha oluşturmuş oldu. Yerel, yöresel, lokal anlamda sarka kurslarından, kırkyama kurslarına kadar geleneksel sanatımıza destek olmakla ilgili bir sorumluluğu üzerine aldı. Bunlardan en önemlisi ise geleneksel Türk okçuluğunun sanat atölyesi kabul ettiğimiz okçuluğun felsefesini de anlatan bir kurs ve bir projeydi… Kültür Bakanlığı’nın desteği ile. Hem diğer şehirlerde bu alanda merak uyandırdı, hem de ulusal basında ilgi gören bir proje oldu. Yine atletizmde lisanslı sporcularımız inşallah Eskişehir 2’incisi, 3’üncüsü ve 5’incisi olarak Eskişehir’imizi ve Tepebaşı Akademimizi önümüzdeki günlerde temsil edecekler” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.