Orhangazi Ortaokulu'nda darp iddiası

Eskişehir'de bir ortaokulda kaynaştırma öğrencisini darbettiği iddia edilen öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Orhangazi Ortaokulu'nda darp iddiası
09 Ocak 2020 Perşembe 14:26

İddiaya göre, Odunpazarı ilçesindeki Orhangazi Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi M. Y. Ş, (10) kullandığı ilaçların etkisiyle sınıfta uyuya kaldı. Öğrencinin sınıfta uyuduğunu gören ve kendi sınıfına yönlendirmek için uyandıran öğretmen H. H. Ö, kendisine tepki gösteren M. Y. Ş'yi darbetti.

Güvenlik kamerası kayıtlarında, öğretmenin koridorda yerdeki çocuğa tekme attığı görüldü. 

Annesi ile babasının ayrı olduğu ve annesiyle yaşadığı öğrenilen öğrenci, hastanede darp raporu alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Öğretmen H. H. Ö. hakkında soruşturma başlatıldı.

Öğretmenden şikayetçi olan anne Gülşah İzgi,  yaptığı açıklamada, "Okula gelmemi söylediler. Gittiğimde çocuğum koltukta yatıyordu, darbedilmişti." dedi.  

Kaynaştırma çocuklarının da eğitim hakkı olduğunu belirten anne İzgi, "Çocuğum özel eğitim çocuğu değil, kaynaştırma öğrencisi ve normal çocuklarla okula gidebilir. Ama okuldan atma çabasındalar. En sonunda da böyle bir olayla karşılaştık. Böyle çocukların okulda okuma hakları yok gibi davranıyor. Mahkemeye başvurduk. Şikayetçiyiz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Duygu demirkol - 4 yıl önce
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun ama kamera kayıtlarında çocuğun öğretmene saldırdığını görüyorum biZZAT kızım şahit olmuş olaya çocuk öğretmene saldırıyor ve müdür beyede aynı saldırıda bulunmuş bunun haricinde kaçtane çocuğu okulun yanındaki porsuğa atmaya kalkışmış evet kimse evladının bu şekilde olmasını istemez ama eğitim görmesi yer şuradan bir devlet okulu olmaması gerekli özel eğitim alması gerekli raporlu çocukların olay Farklı yerlere saptırılmasın öğretmenimizin ve okulumuzun arkasındayız dişer öğrenci ve veliler dinlenmeli diyorum