ESKİŞEHİR’DE ÜRÜN GÜVENLİĞİNE SON!

Büro Memur Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Selim Aktaş Eskişehir Ticaret Denetmenleri Grup Başkanlığı’nın kapatılmasına tepki gösterdi. 

ESKİŞEHİR’DE ÜRÜN GÜVENLİĞİNE SON!
12 Eylül 2019 Perşembe 11:50

Tüketicinin korunması için Eskişehir’e Ticaret Denetmenleri Grup Başkanlığı kuruldu. Kurulan başkanlık daha sonra ‘ihtiyaç yok’ denilerek kapatıldı. Personel ise başka illere gönderildi.  Büro Memur Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Selim Aktaş Eskişehir Ticaret Denetmeleri Grup Başkanlığı’nın kapatılmasına tepki gösterdi. Aktaş, “Bir karar neticesinde Eskişehir’de tüketicinin korunması ile ilgili Eskişehir Ticaret Denetmeleri Grup Başkanlığı kuruluyor. Daha sonra ‘buraya hiç ihtiyaç yok’ deyip oradaki personelin tamamı başka illere kaydırılıyor.  Sonrasında yaptığı açıklamada ise; Eskişehir’de güvenli ürün denetimi yapacak personel ihtiyaç sayısı sıfır diyor.  Bu nedir anlam veremiyoruz. Balıkesir, Aydın, Denizli ve birçok ilde güvenli ürün denetime ihtiyaç var denilmektedir.   Eskişehir'de 3 üniversite de yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisi, ilköğretim ve lisede 150 bin toplamda 230 bine yakın öğrenci var. Bu şehir kültür başkentliği yapmış ve eğitim başkentliği yapmaya yaraşır bir şehir. Bunların kullandıkları kırtasiye ürünleri başta olmak üzere tekstil ürünleri var. Tekstil deyip geçmemek gerekir.  Türkiye genelinde çalışan 10 tekstil ürün imalatından çalışandan biri Eskişehir’de faaliyetini sürdürüyor. Eskişehir’deki çocuk sayısı dikkate alındığında oyuncağından tutun yaş sebze meyveye; temizlik ürünleri söz konusu. Ancak Eskişehir’de ürünlerin ürün güvenliğine gerek yok denilmekte.Şunu belirtmek isteriz ki Eskişehir sahipsiz değildir. Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.