“ESKİŞEHİRSİZ OLMAZDI”

Eskişehir Kent Konseyi paydaşlığında, Kültür Rotaları Derneği tarafından yürütülen Avrupa Birliği’nin finanse ettiği “Avrasya Yolu’nda Yürüyüş” isimli Sivil Toplum Diyaloğu V projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

“ESKİŞEHİRSİZ OLMAZDI”
12 Eylül 2019 Perşembe 12:45

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, tarihi milattan önceki yıllara dayanan Frig Yolu’na işaret ederek, bu rotanın Eskişehirsiz olamayacağını vurguladı.
Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, uluslararası bir yürüyüş ağı olan Avrasya Yolu’nun Eskişehir olmadan eksik olacağını düşündüklerini ifade ederek “Frig Yolu’nun “Avrasya Yolunda Yürüyüş” projesine ile birlikte uluslararası yürüyüş rotalarına eklenmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Projenin mimarlarına, emek verenlere teşekkür ediyor, toplantımıza katılan tüm doğaseverlere şükranlarımı sunuyorum.”dedi. Eskişehir’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow ise konuşmasında şunları söyledi:
“Projenin hedefi, Türkiye’den başlayarak Yunanistan üzerinden geçen ve İtalya’da sona eren Avrasya kültür yolunun geçtiği ilgili şehirler arasında güçlü kültürel ortaklık diyalogu geliştirmek; hedef gruplara ve faydalanıcılara kültürel rota çalışmalarının sürdürülebilir turizm gelişiminde bir araç olabileceğini göstermek; yürüyüş rotasının Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü tarafından tescil edilmesi için başvuruda bulunulmasıdır. Frig Yolu da rotalarımıza zenginlik katacak.”
Konuşmaların ardından Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow ve Proje Koordinatörü Hüseyin Eryurt proje ile ilgili sunumlar yaptılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.