Dermaroller Nedir?

Dermaroller, Uzak Doğu ülkelerinde binlerce yıldır kullanılan silindir şeklinde iğneler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dermaroller Nedir?
20 Temmuz 2020 Pazartesi 14:11

Tarih boyunca insanlar tarafından oluşan cilt sorunlarına karşı oldukça etkili yöntemler geliştirilmeye çalışılmıştır. Tıp biliminin gelişmesinden önce alternatif tıp adı verilen yöntemler kullanılmakta ve kişilere fayda sağlanmaya çalışılmaktaydı. Tıp ilminin gelişmesi ve yüksek seviyelere çıkarılmasının ardından vücutta oluşan komplikasyonlar için yeni metotlar geliştirilmeye başlanmıştır. Geçmişte üretilerek günümüze kadar ulaşabilen cilt sorunlarına karşı önlem alma yöntemlerinden biri de dermaroller'dir. Dermaroller, Uzak Doğu ülkelerinde binlerce yıldır kullanılan silindir şeklinde iğneler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu küçük iğnelerin boyutları, 0,5-3 mm arasında değişebilmektedir. Cilt sorunlarından muzdarip olan birçok kişi tarafından yıllardır kullanılan bu iğneler, ülkemiz çapında yakın zaman önce popüler olmaya başlayan bir yöntemdir. Cildin uyarılmasını ve oluşan komplikasyonlara tepki verebilmesi amaçlanan dermaroller, cilt üzerinde mikro kanallar açarak etkisini gösterebilmektedir. Cilt üzerinde kullanılan dermarollerin sayesinde açılan kanallara giren kremlerin etkinliğinin arttığı da doktorlar tarafından sıklıkla belirtilmektedir.

Uygulama öncesinde cilt derinlemesine temizlenmeli, çok hafif bir şekilde bastırma yaparak kullanım sağlanmalıdır. Cilt üzerinde birçok delik açılacağı için bu temizliğe özen göstermeniz ve detaylı bir şekilde yapmanız gerekmektedir.

Dermaroller Ne İşe Yaramaktadır?

Uzak Doğu bölgesinde uzun yıllar boyunca alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan dermaroller, cilt üzerinde gerçekleşen birçok rahatsızlığın çözülmesinde etkin rol oynayabilmektedir. Bu rahatsızlıklardan biri, ciltteki lekeli bölgelerin yok edilmesidir. İlgili bölümde açılan mikro kanalara sürülen kremler sayesinde rahatsızlığın giderilmesi sağlanmaktadır.

Ayrıca dermaroller saç çıkartıcı mavi su ile kullanılan ve çok iyi sonuçlar alınabilen bir üründür.

Dermarollerin bir diğer tedavi ettiği rahatsızlık ise vücutta oluşan çatlaklardır. Kilo alıp verildikten veya bayanlarda doğumdan sonra oldukça sık görülen bir komplikasyondur. Deri üzerinde açılan tanecikler sonucu çatlakların içerisi doldurulur ve rahatsızlık giderilmiş olur. Son olarak dermarollerin fayda sağladığı bir diğer cilt rahatsızlığı ise yaşa bağlı oluşan kırışıklıkların giderilmesidir. Genellikle yüz bölgesinde oluşan kırışıklıklara iğnelerin batırılarak vücudun tepki göstermesi ile kendi kendine iyileştirmesi sağlanmaktadır.

Dermaroller Ne Kadar Süreyle Kullanılmalıdır?

Dermarol oluşumlarının, uzun ve pozitif düşünceyle kullanıldıkları taktirde yaşam kalitesini arttırdığına ve cilt gözeneklerinin açıldığına inanılmaktadır. Geleneksel olarak kullanılan dermaroller, ilk dört hafta içerisinde bir veya iki kere kullanılmalıdır. Fakat daha ciddi komplikasyonlarda üç-dört kullanım gerçekleştirildiği de çoğu zaman gözlemlenmektedir. Dermarollerin ne kadar süreyle kullanılması gerektiğini en uygun şekilde doktorunuz belirleyebilmektedir.

Bu sebeple dermarollerin kullanıma başlanılmasından önce konusunda uzman bir doktora danışılması tavsiye edilmektedir. Eczanelerde veya kozmetik ürün satan mağazalarda bulabileceğiniz bu ürün, uygulama esnasında bir miktar acı verebilmektedir.

Dermarollerin Vücudun Hangi Bölümlerinde Kullanılabilirler?

Ciltlerde mikro taneler açabilmek için kullanılan dermaroller, sıklıkla saç dökülmesine karşı önlem olarak kullanılabilmektedir. Açılan bölümlere saç dökülmesini önleyen bir kremin sürülmeyi veya belirli greft sayısına göre saç ekilmesi suretiyle uygulamaktadır. Aynı zamanda göz altlarında oluşan şişliklerin ve morlukların giderilmesi açısından ilgili bölgede de uygulanabilmektedir.

Yüz ve ellerde oluşan çatlakların önlenmesi ve yoğun iş temposundan kaynaklanan nasırların engellenmesi için de kullanılabilmektedir. Dermarollerin kadınlar tarafından selülitli bölgelerinde de sıklıkla uyguladığı gözlemlenebilmektedir. Son olarak ciltte çatlak oluşumlarına karşı da rahatsızlık duyulan bölgelere sürüldüğü takdirde önemli faydalar sağlayacağını belirtmekte fayda var.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.