Çakırözer: Toplumsal sorunlar karşısında halkın güvencesi baroların yanındayız

İktidarın baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirme girişimleri karşısında Eskişehir Barosu’nu ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’nin dört bir yanında barolarla dayanışma içinde oldukları söyledi.

Çakırözer: Toplumsal sorunlar karşısında halkın güvencesi baroların yanındayız
02 Haziran 2020 Salı 13:07

Çakırözer,  “Nerede bir toplumsal sıkıntı, bir sorun varsa barolar ve avukatları her zaman orada olduğunu biliyoruz. Alpu’da yapılmak istenen termik santrali için hazırlanan ÇED raporlarında, ‘Andımızın’ kaldırılmasında, kadın cinayetlerinde ve yurttaşların karşı karşıya bırakıldığı tüm davalarda halkın yanında barolar ve avukatları oldu.Baroların demokratik yapısını bozacak, işlevsiz kılacak, bağımsız ve özgür savunmaya ket vuracak hiçbir girişim kabul edilemez. Bu girişimler karşısında, Cumhuriyetimizin en köklü kamu kurumlarından olan baroların yanındayız” dedi.

Çakırözer, ülkenin de içinden geçtiği pandemi sürecinde, baroların, avukatların ve yurttaşınonca sorunu varken, iktidarın gündeminin baroların yapısını, seçim sistemini değiştirmek olmaması gerektiğini vurguladı.

TBMM ÇALIŞMALARI ÖNCESİNDE BARO’YA DESTEK ZİYARETİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı öncesinde Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz’ü ziyaret ederek, iktidarın baroların yapısı ve seçim sistemini değiştirme girişimleri karşısında, Eskişehir Barosu ile dayanışma gösterdi.  Çakırözer, “Toplumun avukatları baroların susturulmaya çalışılması kabul edilemez” dedi.

ÇED RAPORLARINDA, KADIN CİNAYETLERİNDE…

Baroların Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin sağlamlaştırılması konularını kendilerini öncelik edindiğinin altını çizen Çakırözer, “Barolar her zaman temel hak ve özgürlüklerin, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının gerçek anlamda sağlanması için çalışmaktadır. Barolarımız anayasal güvence altındaki kurumlarımızdır. Nerede bir toplumsal sıkıntı, bir sorun varsa barolar ve avukatlarının her zaman orada olduğunu biliyoruz. Alpu’da yapılmak istenen termik santrali için hazırlanan ÇED raporlarında, ‘Andımızın’ kaldırılmasında, gazeteci davalarında ve kadın cinayetleri başta olmak üzere yurttaşların karşı karşıya bırakıldığı tüm davalarda halkın yanında barolar ve avukatları oldu. Bu yüzden toplumun avukatı baroların susturulmaya çalışılmasında asıl hedef barolar değil, halktır. Bizler bu süreçte baroların destekçisiyiz ve her zaman yanındayız” dedi.

ÖNCELİK BAROLARIN YAPISI DEĞİL, AVUKATLARIN SORUNLARI OLMALI

Ziyaretinde Baro Başkanı Elagöz ilepandemi sürecinde avukatların yaşadığı sorunları da değerlendiren Çakırözer, “ Ülkemizi de etkisi altına alan Covid 19 salgınından en çok etkilenen meslek gruplarından birisi de avukatlar oldu. Gerek duruşmaların, gerekse icra takiplerinin ertelenmesi sebebiyle işi gereği tek gelir kaynağı dava ve icra takibi olan avukatların herhangi bir gelir kaynağı kalmadı. Mesleki faaliyetleri tamamen askıya alınan ve bu süreçte yeni iş alma imkanı kalmayan  avukatlar süreç içerisinde büro kirası, personel gideri, elektrik, su, bina aidatı, muhasebe gideri, SGK, Bağkur vs. tüm giderlerini ödemek zorunda kaldı. Kısa çalışma ödeneğinden çalışanlarının şartları taşımaması nedeniyle her avukat yararlanamadı. Personel giderini ödemek zorunda olan avukatlar bu konuda devletin herhangi bir nakdi desteği olmadı. Böyle bir dönemde bu kadar sorun varken, iktidarın önceliği baroların yapısını değiştirecek girişimler değil, avukatların sorun ve talepleri olmalı” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.