İTİDALLİ, TEDBİRLİ, SAĞLIKLI BİR GELİŞMEDEN TARAFIM

Yılmaz Büyükerşen : Ben, oldum olası çok hızlı bir değişmenin, gelişmenin taraftarı olmamışımdır. İtidalli, tedbirli ve sağlıklı bir gelişmenin, planlı programlı bir gelişmenin daha hayırlı olduğunu düşünmüşümdür.

İTİDALLİ, TEDBİRLİ, SAĞLIKLI BİR GELİŞMEDEN TARAFIM
12 Ekim 2019 Cumartesi 18:21

Peugeot Alpata açılışında konuşan Büyükerşen, sanayi ve ticaretle sağlıklı bir gelişmeden taraf olduğunu belirterek, şöyle konuştu:Katılımcıları selamlayarak sözlerine başlayan Büyükerşen, “Eskişehir şehircilik alanında hızlı bir gelişme gösterirken, sanayi ve ticaret alanında ise aynı hızdan ziyade, itiyatlı ve tedbirli bir gelişme göstermektedir. Ben, oldum olası çok hızlı bir değişmenin, gelişmenin taraftarı olmamışımdır. İtidalli, tedbirli ve sağlıklı bir gelişmenin, planlı programlı bir gelişmenin daha hayırlı olduğunu düşünmüşümdür. Nitekim, bugün burada gördüğümüz mutluluk verici birleşme, ekonomik yönden örnek alınması gereken bir gelişme ve bizleri mutlu ediyor.  Benim düşüncelerime çok uygun düşüyor. Yatırımcıların bir araya gelmeleri ile makro tasarruf sağlayabileceklerini belirtmek istiyorum. 3 ayrı yatırımın, 3 ayrı yerde, 3 ayrı tesiste ,  3 ayrı lojistik ihtiyaçları ile çalışmasının getireceği  tasarruf ancak birleşmenin sonucu gerçekleşeceği,  bu birleşmenin sonucunun makro ölçülerde tasarruf yaratacağı ve bu tasarrufların yeni yatırımlar getireceği  iktisat biliminin öğütlediği hususlardan bir tanesidir.  Dostu ve kardeşi olarak rahmetli Necdet Alpata’nın o içten gelen coşkusu, gece gündüz çalışmasını yakinen izleyenlerdenim. Evladımız Tuncer’in de büyük başarılara imza attığını görmekten ayrıca mutluluk duymaktayım. Bu arada klasik bir söz vardır; her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Ülkü Alpata da bu tesislerin yapılmasında önemli rol oynamıştır. Alpata’nın,  havacılık endüstrisindeki nazar değmeksizin, gelişmesini sürdürmesini dilediğimiz tesislerinin arkasında da yine  Ülkü Alpata’yı görüyoruz. Ben onu burada özellikle bir kere daha selamlıyorum. Evladımız Tuncer Alpata’ya da genç yaşında Eskişehir ve dolayısıyla Türkiye’ye yüksek teknoloji sahasında yaptığı yatırımlarından dolayı bir Eskişehirli olarak, Eskişehir’deki Yılmaz amcası, Yılmaz hocası olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.