Vali Çakacak: Otistik çocukların hayata tutunmalarını sağlamak hepimizin görevi

Vali Özdemir Çakacak, ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ münasebetiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer’i, Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Başkanı Telat Türeli’yi ve beraberlerindeki heyeti makamında kabul etti.

Vali Çakacak: Otistik çocukların hayata tutunmalarını sağlamak hepimizin görevi
02 Nisan 2018 Pazartesi 10:30

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturması açısından önem arz ettiğini belirten Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erken tanı ve doğru eğitim yöntemi ile çocukların yaklaşık yüzde ellisinin topluma kazandırıldığını kaydeden Vali Çakacak, dezavantajlı insanların toplumun her zaman içerisinde yer alması gerektiğini savundu.

2 Nisan’ın tüm dünyada, otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak için ilan edildiğini bildiren Vali Çakacak, “Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. Devlet olarak sizlere destek olma noktasında biz de elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Birleşmiş Milletlerin otizmin bu hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için 2 Nisan tarihini Otizm Farkındalık Günü olarak deklare ettiğini ifade eden Başkan Türeli, bu konuda tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını söyledi. Otizmli çocukların yaşama sevinçlerini arttırmak için çeşitli aktiviteler yaptıklarını aktaran Başkan Türeli, derneğin yaptığı çalışmalar hakkında Vali Çakacak’a bilgi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.