TEPEBAŞI BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞA HACİZ ŞOKU

Binlerce kişiyi şehir dışı gezilerine götüren Tepebaşı Belediyesi borçları artınca, vatandaşına haciz göndermeye başladı. Bin 200 TL'lik çevre vergisi nedeniyle arabası bağlanan vatandaş, bu duruma isyan etti.

TEPEBAŞI BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞA HACİZ ŞOKU
18 Haziran 2017 Pazar 11:53

Sakarya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara, Çanakkale ve Konya'ya ücretsiz kültür turları düzenleyen ve adeta seyahat acentesi gibi çalışan Tepebaşı Belediyesi, bir vatandaşın aracına yakalatma kararı koydurdu. Polis tarafından araç çektirildi.

İddiaya göre toplamda bin 200 lira olan, bina-kültür ve çevre temizlik vergilerinin borcu nedeniyle, Tepebaşı Belediyesi, Erhan Karabulut isimli vatandaşın aracına yakalama kararı koydurdu. Bağlar Caddesi'nde aracını park ettiği yere gelen Karabulut'a polisler arabasının yakalamalı olduğunu söyledi. Yakalama kararını Tepebaşı Belediyesi'nin koydurduğunu öğrenen vatandaş,büyük şok yaşadı. Araç yakalamalı olması sebebiyle polis tarafından çektirildi.

Yaşanan olaya büyük tepki gösteren Ethem Karabulut, “Çocuğumla birlikte bankaya girdim. Arabamı da bankanın önüne park ettim. Bu sırada polis aracımı sorgulamış. Çıktığımda bana aracın yakalamalı olduğunu, yakalama kararının ise Tepebaşı Belediyesi tarafından konulduğunu söylediler. Durumu çözeceğimi söylesem de aracımın çekilmesine engel olamadım. Çocuklarımla çarşının ortasında kaldım” dedi.

Borcunu ödemek için Tepebaşı Belediyesi'ne gittiğini söyleyen Karabulut, “Borcumu çıkarttırdım. Toplamda 1200 TL gibi bir borcum çıktı. Ancak bu borcun büyük bir kısmı 2010 yılında kapattığım iş yerinin vergi borcu. Borcumu ödeyeyim dedim icra servisinde kimse yok dediler. Ödeseniz bile yakalama kararının kalkması için başkan yardımcısının imzası gerekiyor dediler. Muhatap bulamadık” dedi.

Borçlarının bina, kültür, çevre ve temizlik vergisinden kaynaklandığını belirten Karabulut, “Bana tebligat gelmedi. Gelse neden ödemeyeyim. Kapatma belgesi getirdiğim takdirde kapanan iş yerinin borçları kalktığında geriye 186 lira kalıyor. Bu para için bir vatandaşın aracına yakalama mı çıkartılır. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışı” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.