Osmangazi Tıp Fakültesi Organ Bağışı'nda merkez olacak

Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Osmangazi Üniversitesinde yeni kurulan Transplantasyon Merkezini hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Osmangazi Tıp Fakültesi Organ Bağışı'nda merkez olacak
27 Şubat 2018 Salı 11:26

Orhan bağışının önemine değinen Şube Başkanı Kararman, Tıp Fakültesi hastanesinde bulunan Transplantasyon merkezinin Eskişehir ve çevre iller için çok büyük kazanım olduğunu, Merkezin kurulması ile Eskişehir halkının bu konuya ilgisinin arttığını söyledi. Kararman, Prof.Dr.Bülent Ünal, Porf Dr.İlter Özer, Prof Dr.Murat Ulaş’tan oluşan güçlü kadrosu ile Türkiye’deki büyük Transplantasyon merkezi olma yolunda önemli bir adım atılmış olduğunu belirtti.

 Ziyarette Organ Bağışı konusunda bilgiler veren Prof.Dr.Bülent Ünal,"Organ bağışını yaşarken yapmak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması ve karar verebilecek yeterlilikte olması gerekmektedir. Bağış yapan kişiye, yapılacak müdahalenin şekli, olası tehlikeleri, sağlığına şimdi veya daha sonra gelebilecek olan zararlar konusunda bilgilendirilmelidir. Bilgilendirmeyi yapan kişi bir doktor olmalı ve başka bir doktorun da bulunduğu bir ortamda bu bilgilendirme yapılmalıdır. Eğer bağış yapacak kişi tüm bilgilendirmelerden sonra da bağışı yapmakta kararlıysa, organlarını yaşarken de bağışlayabilir. Organ bağışı yapıldıktan sonra sadece bir yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü (tıbben yaşamın sona ermesi) kararı alınması halinde organlar kullanılmaktadır. Diğer ölüm hallerinde organlar alınmaz. Organ bağışı bazen görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlar. Türk Sağlık Sendikasının bu konuya gösterdiği hassasiyet önemlidir.Tüm Eskişehir halkını organ bağışı yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.