Kazım Kurt: “Köy Enstitüsü ruhu ile hareket eden öğretmenlerimizin varlığıyla bu sisteme direniyoruz”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Köy Enstitülerinin 78’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İsmail Hakkı Tonguç Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kazım Kurt: “Köy Enstitüsü ruhu ile hareket eden öğretmenlerimizin varlığıyla bu sisteme direniyoruz”
17 Nisan 2018 Salı 16:32


 

Odunpazarı Belediyesi desteğiyle Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Eğit-Der, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğitim Sen ve Eğitim İş; 71 Evler Mahallesi’nde bulunan İsmail Hakkı Tonguç Parkı’nda Köy Enstitülerinin 78’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Etkinliğe; Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Eğit-Der, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğitim Sen ve Eğitim İş’in yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Köy Enstitülerinin geçmişte çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Köy enstitüleri, bugüne kadar ya da kapandığından daha fazla bir süre açık kalsaydı, herhalde Türkiye'nin bugün böyle bir hale gelmesi mümkün olmazdı. Hala Köy enstitüsü ruhu ile hareket eden öğretmenlerimizin varlığıyla bu ceberrut sisteme karşı direnebiliyoruz. İtiraz edebiliyoruz, felsefe yapabiliyoruz. Şu anda bulunduğunuz park, umarım Tonguç'un adına, köy enstitülerinin adına yaraşır bir işlev görür. Bu bölge özellikle seçilen bir bölgedir. Bu bölge Eskişehir'in sıkıntılı bölgelerinden birisidir. Bu bölgelerde yapacağımız çalışmalarda bizlere daha fazla ışık tutmanızı, daha fazla yardımcı olmanızı istiyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Eskişehir, Türkiye standartlarının üstünde bir eğitim seviyesini yakalamış. Bu da sanıyorum, Hamidiye ya da Çifteler Köy Enstitüleri’nin Eskişehir'e büyük katkısından dolayıdır.

Biz, bu tür bir eğitimi, bu tür bir sistemi geliştirebilmenin formüllerini şu anda belediyelerimizde yapmaya gayret ediyoruz. On bir mahallemizde halk merkezleri adını verdiğimiz eğitim kurumları açtık. Şimdi bu toplantıları düzenleyen öğretmen örgütlerinin katkısıyla çeşitli eğitim çalışmaları yapıyoruz. Köy Enstitüleri hala etrafı aydınlatmaya devam ediyor. Biz bu 11 halk merkezinde, gerçekten uygulamalı bir çalışmanın içindeyiz. Umarım bunu daha da büyütürüz daha da geliştiririz, ama sizler kendinize iyi bakın. Sizlerin varlığı bizler için önemli bir rehber. Okuyan, yorumlayan ve bunu hayatta uygulayan bir siyaseti gündeme getirmek zorundayız. Odunpazarı Belediyesinin şu anda on dokuz tane kütüphanesi var. Değişik mahallelerde, ciddi sayıda bir kitabı insanlarla buluşturmanın kavgası, mücadelesi içerisindeyiz. Bu noktada da bizlere destek olan birçok arkadaşım var, onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi tekrar kutluyorum. Umarım, daha aydınlık ve refah bir Türkiye'de hep birlikte oluruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.