KATILIMCI BÜTÇE PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Kent Konseyi iş birliğiyle Eskişehir’de bir ilke daha imza atarak katılımcı bütçeyi hayata geçiriyor.

KATILIMCI BÜTÇE PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
12 Ekim 2017 Perşembe 16:17

Konuyla ilgili Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hale Kargın Kaynak ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada katılımcı bütçelemenin temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye geçişin en önemli demokratik adımlarından biri olduğunu hatırlatan Hale Kargın Kaynak “Katılımcı bütçeleme ile vatandaşlar, bütçe harcamalarında görüş bildirerek karar alma süreçlerine doğrudan katılabilmektedirler. Katılımcı bütçeleme modelinin en önemli yararı, vatandaşların aktif katılımını temel alan demokratik uygulamalarla toplumsal öncelikleri yeniden düzenleyerek sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl boyunca yürüteceği projede, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2019 bütçesinin “Cinsiyete Duyarlı Katılımcı Bütçeleme” yoluyla en az %5 oranında şekillenmesi amaçlamaktadır. Gerçekleştirilecek projede, düzenlenecek olan mahalle toplantılarına ve saha çalışmalarına kadınların da eşit oranda katılımı teşvik edilerek cinsiyete duyarlı bir katılımcı bütçeleme çalışması yapılacaktır. Bu çalışmaların, toplumun her kesimini kapsaması amaçlanmaktadır” şeklinde projeyi anlattı.

Projeyi Eskişehir Kent Konseyi ile birlikte hayata geçiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Hale Kargın Kaynak, projenin saha çalışmalarında üniversite öğrencilerinin de görev alacağını belirterek saha çalışmalarında Eskişehirlilerden aktif katılım beklediklerine vurgu yaptı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.