İHH'dan 'Dünya Yetimler Günü' iftarı

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Eskişehir İl Temsilciliği tarafından Dünya Yetimler Günü sebebiyle iftar yemeği düzenledi.

İHH'dan 'Dünya Yetimler Günü' iftarı
11 Haziran 2017 Pazar 12:48


Odunpazarı İlçesinde bulunan Eskişehir Öğretmenevinde, düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm dünyada Ramazan ayının 15’inci gününün “Yetimler Günü” olarak kabul edilip, kutlandığını söyledi.

Eskişehir’de bulunan yetimler ve aileleri için bir iftar programı düzenlediklerini belirten Karadaş, “İftar yemeğimize yaklaşık olarak 100 yetim çocuğumuz ve 46 yetim ailesi katılım gösterdi. Memnun olduk. Eskişehir’de bizim ilgilendiğimiz yaklaşık olarak 220 civarında yetim çocuğumuz var. Aileleri ile birlikte. Biz onlara yardım ediyoruz. Sosyalleşmelerine katkı sağlıyoruz. Babalarının yokluğunu hissettirmemek için gayret ediyoruz. Onlarla ilgilenmek bizim asli vazifemizdir. Onlar Allah’ın ve Peygamber’in bizlere emanetidir. Yetimlere sahip çıkmakla mükellefiz” diye konuştu.

Programa katılan çocuklar, İHH gönüllüsü abla ve ağabeyleriyle gönüllerince eğlendiler. Yetim çocukların ilahi söylemesinin ardından kendilerine çeşitli hediyeler verildi. Etkinliğe, davetliler, sivil toplum örgüt temsilcileri, sponsor iş adamları, yetimler ve aileleri katıldı.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.