HADİ BE CEMALETTİN ABİ…

Gürol Yer yazdı...

HADİ BE CEMALETTİN ABİ…
12 Mart 2018 Pazartesi 10:17

Yunusemre caddesi yazılarımızda sıklıkla konu olan bir ana şehir arteri.

Ne yalan söyleyeyim akşamında sabahında hep kasvet ve karamsarlık hissettiğim ve özellikle trafiğin yoğun saatlerinde sinir zıplatması yaşadığım caddemizde geçtiğimiz hafta sonu bir terslik yaptım ve genelde Atatürk Lisesi tarafını kullandığım taraftan değil Sivrihisar caddesi tarafından yürüyerek caddeyi boydan boya geçtim.

İlk anda caddeye adım attığımda Özgüven tesislerinin olduğu sonradan risk görülüp yıkılmasından sonra otopark olan alan ve çocukluğumda buranın yerinde boydan boya köprüye kadar uzanan küçük dükkanlar sırasını ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Meşhur Tatarlardan Adnan Eser in lokantası ile oranın orijinal lezzeti balabanı hatırladım.

Yeni Yunusemre eski Salane köprüsünü geçip durdum ve  sağa sola baktığımda iç savaş sonrası Beyrut görüntüsünü her zaman hissettiğim duyguyu yaşadım tekrardan.

Sağda Savtekin Caddesi girişinde halk arasında söylenen varislerin anlaşamadığı ve mezbeleye dönen koca apartman, sol tarafta ise bir zamanlar Eskişehirin sosyal ve ekonomik alanı Emek otel ile Eski Otogar Beyrut görüntüsünü tamamlar vaziyette durmaya devam ediyor.

Gecici kullanılan eski otogar binası dökülmekten öte geçmiş virane olmanın basamaklarını tamamlamak üzere.

Malumunuz Eski Otogarı 2006 yılında Eskişehirimizin Dünya çapında markası ve insanlarımızın ekmek kapısı Sarar Ailesi ihale ile almıştı.

O günden bugüne pekçok söylenti, pekçok varsayım ve şehir efsanesi üretildi. Gerçek olan tek durum Eski Otogar ile Emek otelin bugünkü durumu.

Şehire hiçmi hiç yakışmayan bu görüntü aynı zamanda bölgenin kaderini de bağlı tutuyor.

Yunusemre caddesi ve o bölge bu alanda yapılacak ufacık bir kıpırdanma ile eski güzel ve değerli günlerine mutlaka dönecektir.

Kazanan ilk elden mutlaka Sarar Ailesi olacaktır devamında Şehir insanı kazanacak, devamında şehir kazanacaktır.

Bizimki bir temenni ve sesleniş.

Aile Sarar Markasını Dünya Markası yaparak tescilledi, Bözüyük Tesisleri dolu dolu çalışıyor, Organize fabrikaları nazar değmesin kesintisiz üretiyor, İkinci kuşak işi iyiden ele aldı ve fark yaratıyorlar.

Durumunu ve Ekonomisini, planlamasını  bilemem ancak Eskişehirin Abisi olarak bildiğimiz büyüğümüze şunu söyleyerek ezcümle yapabilirim.

Hadi Be Cemalettin Abi başlat şu işi…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.