Hacı Ali Tınas Cami ibadete açıldı

Vali Özdemir Çakacak, Çankaya Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Hacı Ali Tınas Caminin açılışını yaptı.

Hacı Ali Tınas Cami ibadete açıldı
11 Haziran 2018 Pazartesi 15:53

Hayırseverlerin desteğiyle tamamlanan caminin açılışına Vali Çakacak’ın yanı sıra; Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İl Müftüsü Bekir Gerek ve vatandaşlar katıldı.

Hacı Ali Tınas Cami'nin hizmete açılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz Ramazan ayının ve idrak edilecek olan Kadir Gecesi’nin öneminden bahsetti. Caminin tamamlanmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkürlerini ileten Vali Çakacak, “Açılışını yapacağımız caminin hizmete girmesine vesile olan ve yapımını üstlenen herkesten Allah razı olsun. Camiler, insanların birlik ve beraberlik içinde toplandığı, huzur bulduğu yerlerdir.” dedi.

Ramazan ayının içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine erişmenin mutluluğunu ve huzurunu tüm İslam alemi olarak yaşadıklarını aktaran Vali Çakacak, camileri bu birliğin ve beraberliğin pekiştiği, huzurun ve sükûnetin sağlandığı yerler olarak nitelendirdi. Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni eden Vali Çakacak, açılışı yapılan Hacı Ali Tınas Cami’nin hayırlı olmasını diledi. 

Milletvekili Günay ve Genel Başkan Destici de yaptıkları konuşmalarda, caminin yapımını üstlenen hayırseverlere teşekkür ederek, caminin hayırlı olmasını dilediler.

2014 yılında yapımına başlanan Hacı Ali Tınas Cami’nin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten İl Müftüsü Gerek ise, 800 m² kullanım alanı olan camide; 1300 kişi kapalı, 700 kişi açık alan olmak üzere yaklaşık 2000 kişinin ibadet yapabileceğini söyledi.  Son dönemin mimari tarzını oluşturan caminin yan tarafında yatılı Kur’an Kursu bulunduğunu bildiren Müftü Gerek, tüm İslam aleminin Kadir Gecesini kutlayarak sözlerini noktaladı.

Konuşmalardan sonra Vali Çakacak ve beraberindekiler dualar eşliğinde Hacı Ali Tınas Cami’nin açılışı yaptı. Açılışın ardından Vali Çakacak ve beraberindeki heyet caminin içini gezdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.