GÜRLEK: SÖZDE DEĞİL ÖZDE DEMOKRASİ İÇİN ADAYIM

25 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Kongresi’nde mavi liste ile yarışacak olan Banu Gürlek “Sözde değil özde demokrasi için adayım” diyerek destek çağrısında bulundu.

GÜRLEK: SÖZDE DEĞİL ÖZDE DEMOKRASİ İÇİN ADAYIM
27 Ocak 2018 Cumartesi 14:49

Adaylık açıklaması ardından oldukça olumlu geri dönüşler aldığını belirten Gürlek,  “Uzun zamandır farklı kademelerinde görev aldığım Mimarlar Odası’nda birçok problemin de farkına vardım. Bunları düzeltmek için son dönemde çokça çaba sarf etmiş olmama rağmen, hem şube yönetimindeki arkadaşlarım hem de Genel Merkezimiz tarafından çeşitli engellemelerle karşılaştım. Maalesef, baskı, şiddet ve hakaretlere de maruz kaldığımı üzülerek ifade ediyorum. Odadaki görevlerimde etkisizleştirilmek istendim. Defalarca istifaya zorlandım. Yılmadım. Beni seçen meslektaşlarıma olan saygımdan dolayı görevlerimi bırakmadım, çalıştım, çabaladım, direndim” diye konuştu.

Odadaki problemler için çözüm aramak amacıyla meslektaşları ile görüşmeler yaptığını belirten Gürlek, “Tüm bu istişareler sonrasında, odamızda aslında devrim niteliğinde bir takım değişikliklere gitme ihtiyacı olduğunu kavradık.Bu amaçla yola çıktık ve çalışmalarımızı hızlandırdık. Kişisel hırsların, dedikodu, iftira vb hastalıklı davranışların ve seçime doğru aday grupların yapacakları kara propaganda çalışmalarının, sonuçta, meslek odamıza zarar vereceğinin altını çizmek isteriz. Aday gruplar olarak ilkelerimizi, hedeflerimizi ve projelerimizi ortaya koymalıyız; yaptıklarımız, yapacaklarımız ve hizmetlerimiz ile konuşulmalıyız. Arzu edilen değişimi sağlayabilmek için, tamamen yeni, genç ve çalışkan bir gönüllü kadroya ihtiyacımız olduğu kanaati oluşmuştur.Camiamızda pırıl pırıl arkadaşlarımız var.Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlara ulaşmanın mümkün olamayacağından da hareketle, her kesimi kucaklayacak yeni bir vizyon ortaya koymalıyız, diye düşündük.Gerekirse bazı tabuları dayıkacağız.Meslek odamıza sözde değil özde demokrasi getireceğiz. Bugün burada ilk kez Mavi Liste ekibi olarak karşınıza çıktık.Bizler, tüm üyelerimizin desteği ve Allah’ın izniyle seçimi kazanacağımıza inanıyoruz.Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde, yapılmamışları yapacak ve meslek odamızı olması gereken saygın yerine taşıyacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.