FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ’NİN İMAR PLANINA DSİ ENGELİ

Büyükşehir Belediyesi Fevzi Çakmak Mahalle sakinlerinin görüşlerini dikkate alarak başlattığı imar çalışmalarına Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü (DSİ) olumsuz görüş belirterek engel oldu.

FEVZİ ÇAKMAK MAHALLESİ’NİN İMAR PLANINA DSİ ENGELİ
12 Mart 2018 Pazartesi 15:55

Büyükşehir Belediyesi Fevzi Çakmak Mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda mahallenin imar planı revizyon çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili kamu kurumlarına görüş başvurusunda bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü olumsuz görüş bildirerek, çalışmalara engel oldu. DSİ, Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıda “Söz konusu bölgede kurumumuza ait sulama tesisi ile sulanan tarım arazileri mevcuttur. Ayrıca Mülga İl Özel İdaresince 2010 yılında yapılmış olan ‘Tepebaşı Muttalip Tarımsal Sulmam Amaçlı Enerji Nakil Hattı Tesisi’ ile Bölge Müdürlüğümüzden alınan izinler sayesinde kuyu sulamaları ile tarımsal faaliyetler yapılmaktadır. Eskişehir Sulama Birliği’nce bu bölgedeki çiftçilerden sulama ücreti tahakkuk ettirildiğinden Belediyenizce yapımı planlanan söz konusu imar planının revizyonu olumsuz olarak değerlendirilmektedir.” şeklinde görüş bildirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.