ESKİŞEHİRLİ ÇOCUKLARA İSVEÇ MODELİ YARATICI YAZMA ATÖLYESİ

Yaratıcı yazma konusunda Kuzey Avrupa ülkelerinde uygulanan başarılı İsveç modeli Berättarministeri programının ‘Gizemli Kutu’ isimli atölye çalışması Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nda ilkokul 3. Sınıf öğrencileriyle gerçekleştirildi.

ESKİŞEHİRLİ ÇOCUKLARA İSVEÇ MODELİ   YARATICI YAZMA ATÖLYESİ
09 Aralık 2017 Cumartesi 12:48

     Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi işbirliğiyle Türkiye’de ilk olarak Eskişehir’de uygulamaya konulan İsveç Berättarministeri programının yaratıcı yazma atölyesi olan ‘Gizemli Kutu’, İsveçli koordinatör Sanna Horn tarafından gerçekleştirildi.

    Masal Şatosu Çocuk Kulübündeki atölye çalışmasına katılan 14 çocuğa önce bir bir olayın kameralarca kaydedilen görüntüleri izletildi. Koordinatör Sanna Horn tercüman aracılığıyla çocuklara filmdeki olayla ilgili düşüncelerini, belirledikleri ipuçlarını, dağıttığı kağıtlara yazmalarını ve resimlerini çizmelerini istedi. 4 gruba ayrılan Eskişehirli çocuklar olayla ilgili saptadıkları noktaları kağıda aktardılar.

    İki kez daha görüntüleri izleyen çocuklar kendi hayal dünyalarında oluşturdukları olayın ipuçlarını Sanna Horn’a teker teker anlattılar. Çocukların kağıtlara aktardıkları düşünceleri ve çizimleri programın görünmeyen editörü Schwartz'a ulaştırılarak değerlendireceğini belirten Sanna Horn, sonuçların öğrencilerin adreslerine gönderileceğini söyledi.

   ‘Gizemli Kutu’, Berättarministeri'nin en uzun okul programıdır. Öğrenim materyali, müfredat ile uyumlu olarak dil bilgisini geliştirmek üzere tasarlandı. Amaç, öğrencilere farklı görüş ve düşüncelerini farklı metin ve medya türlerinde formüle etme fırsatı vermektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.