ESKİŞEHİR TARİHİNİN BİLİNMEYENLERİ ANLATILDI

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Bilmediğim Eskişehir” adlı etkinlik Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Eskişehir tarihinin Frigler’den başlayarak Cumhuriyet dönemine kadar dünya kültürü ve siyasetine etkilerinin anlatıldığı konferans, Eskişehirlilerden yoğun ilgi gördü.

ESKİŞEHİR TARİHİNİN BİLİNMEYENLERİ ANLATILDI
17 Aralık 2017 Pazar 11:57


Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi İrfan Ongar’ın sunumuyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimiz, içerisinde bilmediğimiz gizemli bir tarih barındırıyor. Bilmediğimiz yönlerimizi bize aktaracak Sayın İrfan Ongar’a teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.


Açılış konuşmasının ardından sunuma başlayan İrfan Ongar, “Dokunduğu her şeyi altına çeviren Kral Midas’ın sırrı neydi? Fransız Devrimi’nden çizgi film Şirinler’e kadar dünya sanat ve siyaset tarihinde Eskişehir’in etkileri nelerdi? Milli Mücadele dönemi ve Cumhuriyet tarihine Eskişehir’in katkıları neler oldu?” gibi soruları detayları ile anlatarak Eskişehir tarihine ışık tuttu.


Sunumun ardından Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, İrfan Ongar’a verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederek, belge takdim etti. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Eskişehir Kent Konseyi’ne bu anlamlı konferans için teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.