Edebi Kitaplar

Edebi Kitaplar
12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:11

Edebi eserler, okuyucuların en beğendiği türlerdendir. Kitapseverlerin seyahate çıkarken, yolculuklarında ve günlük hayatlarında yanlarından ayırmak istemeyeceğiniz edebi kitaplar online bularak okumak mümkündür. Tüm dünya yazarlarının kitaplarının bulunduğu, çok geniş bir kategoriden kendinize göre beğendiğiniz kitapları alarak okuyabilirsiniz. Her dönemi popüler olan ve ya yeni çıkan kitapları internetten bulabilirsiniz.

En çok satılan kitapların arasından kitap seçerek okumak mümkündür. Eser sayfalarında ve başlıklarda olan özel bilgileri okuyarak da kitap hakkında bilgi kazanmak olasıdır. Öykü, roman, şiir kitapları gibi çok özel kitaplar hepsi bir kategoriye dahildir. Farklı ülkelerin kültürlerinin ve birbirinden farklı anlayışların, bir arada bulunması okuyucuların ufkunu genişletmesine yardımcı oluyor. Farklı edebi bilgilerin olduğu edebi eserlerden alınan bilgiler okuyuculara okuma zevki yaşatıyor. Aşkın, dostluğun, çaresizliğin ve bunun gibi binlerce konunun bulunduğu eserler okuyucuların kendi dünyalarından bir şeyler bulmasına yardımcı olur.

Edebi Kitapların Hangi Türleri Vardır?

Edebi kitaplar birçok türe ayrılır. Bunlara örnek olarak, biyografi ve ya otobiyografi, antolojiler, destan kitapları vb. göstermek mümkündür. Destan kitaplarına Türk ve dünya destanlarını birlikte bulundurur. Tarihin farklı zamanlarında yazılan destanlar kültür dünyasına olan etkileri hakkında bilgiler verilir. Edebiyat alanında olan eserleri okuyarak, siz ufuk açıcı birbirinden farklı bilgiler edinmek, geçmişte yaşanan insanlar ve onların ilişkileri hakkında bilgi edinebilirler.

En Çok Okunan Edebi Kitaplar

En çok okunan edebi kitaplar 'a örnek vermek gerekirse ilk akla gelen Reşat Nuri Güntekin'in yazarlığını yaptığı "Acımak" eseridir. Acımak, kısa zamanda okunabilen kısa soluklu romandır. Kitabın ana konusu, bir öğretmenin çocuklukta yaşadığı olaylarla acıma duygusunu nasıl kaybetmesinin, babasının ölümüyle nasıl değiştiğinden bahsedilir. Babasını kaybettikten sonra günlüğü eline geçer ve günlüğü okuduktan sonra, babası ve hayatı hakkında bilgi edinir.

Recaizade Mahmud Ekrem'inde "Araba Sevdası "kitabı herkesin okuduğu veya okuması gerektiği Türk eserlerindendir. Eserin ana konusu Bihruzun Periveze olan aşkıdır.

S. Halil’in yazarlığını yaptığı "Madonna "eseri de Türk klasiklerinde ilk akla gelen eserlerdendir. Roman 1943 yılında yayımlanmıştır. Romanın ana konusu Raif diye melankolik birinin, nasıl hayatı boyunca başına gelen hiç bir kötü olaya karşı koymayışı ve hayatına başkalarının yön vermesine izin veren bir insandan bahsediyor. Hikâye onun yazdığı günlük üzerinden devam ediyor. Bu veya bunun gibi diğer eserleri, https://kidega.com/kitap/edebiyat-kitaplari/ sitesini ziyaret ederek satın alabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.