Ataç, Belediye Başkanları Zirvesi'nde

Tepebaşı Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi tarafından 12-13 Şubat tarihleri arasında Kopenhag’daki Birleşmiş Milletler Binası’nda (UN City) düzenlenen Belediye Başkanları Zirve Toplantısına (Summit of Mayors) katılıyor.

Ataç, Belediye Başkanları Zirvesi'nde
12 Şubat 2018 Pazartesi 15:40

Paraguay’dan Rusya’ya 125 milyon insanın temsil edildiği toplantıda 2001 yılından bu yana Dünya Sağlık Örgütü’ne üye olan Tepebaşı Belediyesi adına Başkan Ahmet Ataç’ın ve Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş’ın yanı sıra üst düzey siyasetçi, danışman ve diğer temsilciler ile birlikte 37 belediye başkanı yer alıyor. Bölge Ofisi, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı şemsiyesinde; sağlık, siyaset ve geleceği tartışmak için belediye başkanlarını, politikacıları ve teknik uzmanları sağlık ve refah konusunda bir araya getirdi. Etkinlikte; kentlerimizde sağlık ve refahı geliştirmenin sürdürülebilir ve adil yolları aranıyor. Zirvenin bitiminde belediye başkanları, Kopenhag Belediye Hakları Konsensüsünü benimsemeleri ve döndüklerinde ise sağlık ve refah için kararlılıkla çalışmaları bekleniyor.

Üst düzeyde katılım ile gerçekleştirilen toplantıda, kentlerin genişlemesinin sağlık ve refah çerçevesinde yönetilebilmesi, kentsel yapılı çevre, ulaştırma kaynaklı hava kirliliğinden kaynaklanan kalp ve damar hastalıkları, yoksulluk, şehir planlaması gibi konular ele alınıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.