ASIRLIK GELENEK ‘BATTALGAZİ LOKMASI’ DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Kültürel ve manevi değerlere sahip çıkan Seyitgazi Belediyesi her Cuma günü Seyyid Battal Gazi Külliyesinde vatandaşlara 'Battalgazi Lokması' ikramına devam ediyor.

ASIRLIK GELENEK ‘BATTALGAZİ LOKMASI’ DAĞITIMI DEVAM EDİYOR
22 Temmuz 2017 Cumartesi 14:49

Asırlardır Seyitgazi’de dağıtılan Battalgazi Lokması  Seyitgazi Belediyesi tarafından her Cuma günü Seyyid Battal Gazi Külliyesi'nde ikram  ediliyor. Seyyid Battal Gazi Hazretleri adına dağıtılan ‘Battal Gazi Lokması’ vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor. Vatandaşlar Geleneklere sahip çıkıp birlik,beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan bu değerin tekrar hayata geçmesinde öncülük eden Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın’a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

DÜĞÜN DERNEK VATANDA OLUR

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın Belçika’da ikamet eden gurbetçi gençlerin nikahlarını kıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışındaki gurbetçilerimize yapmış olduğu 'Komşunuda al gel' kampanya çağrısına uyan; Belçika/ Brüksel’de ikamet eden gurbetçi gençler nikahlarını Eskişehir’de kıydırmayı tercih etti. Şehri Davet Düğün Salonu’ndaki düğünde gurbetçi gençler İrem Arıcı ve Okan Enes Özçifci’nin nikahlarını Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın kıydı. Nikahlarını memleketlerinde kıydırdıkları için gençleri tebrik eden Başkan Kalın iki cihan saadeti diledi. Genç çiftler ise Düğünlerini vatanlarında kıydırdıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

BAŞKAN KALIN ASKER MEVLİDİNE KATILDI

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın her platformda vatandaşlarla bir arada olmaya devam ediyor.

Vatandaşları özel günlerinde yalnız bırakmayan Başkan Kalın son olarak Seyitgazi ve Kırka’da asker mevlidine katıldı. Kırka'da Ferhat Alantaş, Seyitgazi’de ise Bora Şen’in asker mevlidine katılan Başkan Kalın “Askerlik peygamber ocağı, olgunluğun ve sabrın adresidir. Peygamber Ocağına vatani görevini yapmak için gidecek olan sizlere şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Rabbim askerlik görevini icra edecek sizlerin, bütün evlatlarımızın yar ve yardımcısı olsun.”dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.