75. Yıl Mahallesine Kardeşlik Ormanı

Odunpazarı Belediyesi, 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde bir geleneği daha bozmayarak, her festivalde olduğu gibi 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde de Odunpazarı’na bir orman kazandırdı.

75. Yıl Mahallesine Kardeşlik Ormanı
12 Mayıs 2018 Cumartesi 12:16

Odunpazarı Belediyesi, 4’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında 75. Yıl Mahallesi’nde yer alan Tornacılar Sitesi’nde bulunan alanda fidan dikim etkinliği düzenledi. Oluşturulan ormana ‘Kardeşlik Ormanı’ adı verilirken, etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Tatarıyla; biz hepimiz kardeşiz. Bu kardeşliği pekiştirmek için bu ormanı büyütmemiz, yeşertmemiz lazım” lazım dedi.

Gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra Tornacılar Odası Başkanı Adnan Karamanlı ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

“BU KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMEK İÇİN BU ORMANI BÜYÜTMEMİZ, YEŞERTMEMİZ LAZIM”

Etkinlik öncesinde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “Bugün Eskişehirlilerin artık alıştığı, her Ahşap Heykel Festivalinden sonra düzenlediğimiz bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bugün bu alanda 15 bin metre karelik bir orman oluşturuyoruz. 1200 ağaç dikeceğiz. 4 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz orman alanının toplam miktarı bugün itibarıyla

407 bin metre kare oldu” dedi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bunu övünerek, Eskişehirlilerin duyarlılığını gösterebilmek için söyleyebiliriz. 10 yıl sonra bu ağaçların gölgesi olacak. 10 yıl- 20 yıl sonra gençlerimiz, çocuklarımız bu ağaçların altında geleceğimizi konuşacaklar. İşte biz buna milliyetçilik diyoruz. Bin yıl önceyi övmek, hatırlamak tek başına milliyetçi olmaya yetmez. Geleceğimizi şekillendiremiyorsak; gelecekte hiç bilmediğimiz, tanımadığımız çocuklar, gölgesinde otursun diye ağaç dikmiyorsak, gerçek anlamda milliyetçi sayılmayız. Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’nin bu çalışmaları Türkiye’nin her yerine örnek olmalıdır. Avrupa’dan, Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçılarımıza da teşekkür ediyoruz. Eskişehir’in ufkunu açıyorlar, Eskişehir’in Dünya ile kaynaşmasını sağlıyorlar. O nedenle onlara teşekkür ediyorum.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİ TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİMİ VE KADERİ İÇİN ÖNEMLİ”

Burada en büyük teşekkürü Odunpazarı Belediyesi’nin çalışanları hak ediyor. Çünkü bu 407 bin metre karelik ormanın her santimetre karesinde onların emeği var. Onlara teşekkür ediyorum. Eskişehirliler bu ormanları koruyun. Eskişehirliler bu ormanlara zarar vermez. O nedenle de Eskişehirlilere de teşekkür ediyorum. Bu yıl ormanımıza kardeşlik adını verdik. Daha önce Barış, Özgürlük, Adalet Ormanı dedik, ama şu anda ülkemizin en çok kardeşliğe, kaynaşmaya ihtiyacı var. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Tatarıyla; biz hepimiz kardeşiz. Bu kardeşliği pekiştirmek için bu ormanı büyütmemiz, yeşertmemiz lazım. Umudumuz tükenmiyor. Olağan üstü koşullarda gitmiş olduğumuz bir erken seçim var. 24 Haziran seçimleri Türkiye’nin değişimi ve kaderi için önemlidir. Türkiye’de artık her şey çok daha güzel olacak. Bu ormanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Artık gelenekselleşmiş, klasikleşmiş herkesin alıştığı gibi tamam diyoruz. Biz bu işi bitiriyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.”  

Başkan Kazım Kurt’un konuşmasından sonra fidan dikim etkinliğine geçildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.