200 Öğrenci 2500 fidan dikti

Eko Okullar Projesi uygulayan okullardan 200 öğrenci örnek bir çalışma için bir araya geldi.Takmak Mahallesi’nde dayanışma içinde ağaç diken çevreci çocuklar, 2500 çam ağacı fidanını toprakla buluşturdu.

200 Öğrenci 2500 fidan dikti
29 Mart 2017 Çarşamba 10:30

Tepebaşı Belediyesi ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu, Uluslararası Çevre Eğitim Programı kapsamında Eko-Okullar Projesini uygulayan okullardan 200 öğrenci Orman Haftası’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirdiler. Koordinatör öğretmenler ve velilerin katılımıyla  Orman Bölge Müdürlüğü, Takmak Köyü Ağaçlandırma Sahasında gerçekleştirilen etkinliğe 200 öğrenci katıldı. Ahmet Sezer Ortaokulu, Özel Çağdaş Ortaokulu, Adalet İlkokulu, Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu, Gazi İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Reşat Benli İlkokulu ve Kütipoğlu Anaokulundan etkinliğe katılan öğrenciler 2500 fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadılar. Etkinlik, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü’nün arazi hazırlama çalışması ve fidan desteği ile gerçekleştirildi.Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bahri Ağaoğlu ağaçlandırma çalışmalarına her yıl destek verdiklerini vurgulayarak; “Her yıl olduğu gibi bu yılda Eko Okulları ile birlikte Orman Haftası’nda ağaçlandırma etkinliğimizi yapıyoruz.  Eko Okulları ile 1999’dan bu yana sürdürdüğümüz birliktelik her yıl gelişerek devam ediyor. Ağaçlandırma etkinliğimizde yaklaşık 200 öğrencimiz bulunuyor. Güzel bir çalışma olmanın yanı sıra çocuklar doğayla buluşuyorlar.” şeklinde konuştu.Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem ise; “Yıllardan beri Tepebaşı Belediyesi ile birlikte yürütmüş olduğumuz Eko Okullar Projesi için bu sene Orman Haftası etkinliğinde Takmak Köyü’nde bulunuyoruz. Tepebaşı Belediyesi’nin desteği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığı ile yürütmüş olduğumuz Eko Okullar Projesi’nde bugün 200 yakın öğrencimiz ile fidan dikim etkinliğini gerçekleştiriyoruz.  2 bin 500’ e yakın fidanı toprakla buluşturuyor uz. Bize bu çalışmada destek veren başta Tepebaşı Belediyesi’ne bütün öğrencilerimiz adına Eko Okulları İl Koordinatörü olarak teşekkür ediyorum. Aynı zamanda güzel bir ağaçlandırma sahası hazırlayıp bize böyle bir fırsat yarattıkları için Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü’ne de teşekkür ediyoruz. Bu güzel etkinliğimiz bayram havasında geçiyor. Öğrencilerin okullardaki ders ve sınav yoğunluğunun ardından bu tür etkinliklere katılmaları streslerini atmalarına yardımcı olmasının yanı sıra, orman ve ağaç sevgisinin kazandırılması açısından önemli. Sahadaki çocukların yüzlerinden bu mutluluk zaten okunuyor.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.