YILMAZ VURAL’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Eskişehirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, önemli açıklamalarda bulundu.

YILMAZ VURAL’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
18 Nisan 2018 Çarşamba 14:10

Spor Toto 1. Lig’in son 5 haftasında Eskişehirspor’un başına getirilen Teknik Direktör Yılmaz Vural, takımla birlikte çıktığı iki maçta bir mağlubiyet bir galibiyet aldı. Son oynanan Samsunspor maçında alınan 5-0’lık skorla ligde kalma adına önemli bir 3 puan kazanan kırmızı siyahlı takımın son durumu hakkında bilgi veren tecrübeli teknik adam, Ofoedu dışında ciddi sakatlığı bulunan oyuncunun olmadığını söyledi. Samsun karşısında sakatlıklarına rağmen oynayan Aykut ve Semih’e teşekkür eden Vural, “O dikişlerle oyuna devam etmesi ve o halde kafa topuna çıkması oyuncularımızın ne kadar ikna olduklarını ve başarılı olmak adına ellerinden geleni yaptıklarının gereği diye düşünüyorum.” dedi.

GELECEK SEZONUN KADROSUNU KURUYORUZ

Semih’in yeniden kadroya dahil olmasıyla ve alt yapıda bulunan ve geleceği olan oyuncuların katılmasıyla 31 kişilik bir kadroya sahip olduklarını söyleyen Vural gelecek sezonun kadrosunu kurmaya çalıştıklarını söyledi. Vural şöyle devam etti: “Ben altyapı antrenörlerine çok teşekkür ediyorum. Onlar Eskişehirspor’un geleceğini şekillendiriyorlar. Kulübün mali yapısı ortada. Hepimiz büyük bir çaba gösteriyoruz. Şuan düşme potasındaki durumumuz ortada. Belki de seneye ikinci ligde oynayacağız. O yüzden bizim ikinci ligde oynayabilecek bir kadronun oluşması gerekiyor. Bu çocuklarla iş olacak. En azından bizimle antrenman görürler a takımın içinde olurlar. Ligde kalırsak takımımızın mali konusu gereği transfer yasağının kalkmaması durumunda bu takım yaşayacak. Kendi imkânlarıyla ayakta durmak zorunda kalacak ve yine bu kardeşlerimize ihtiyaç olacak. Şuan takımda 18 tane aşağıdan gelme arkadaşlarımız var. Bu çok önemli bir rakam. Bu nedenle alt yapı antrenörlerini kutluyorum.”

ESKİŞEHİRSPOR’UN GELECEĞİ EMİN ELLERDE

TFF 1. Lig’in yapısının genç oyunculara çok fazla imkan vermediğini anca Eskişehirspor’un önemli bir fırsata sahip olduğunu söyleyen Vural, “TFF 1. Lig, Süper Lig’de oynamayan 30 yaş ortalaması oyuncuların oynadığı bir lig haline geldi. Bu oyuncuların hedefleri para kazanmaktan öteye gitmiyor. Milli Takım’a çıkıyım, bir üst ligde kendimi gösteriyim diye bir düşünceleri yok. Hedefsiz bir kitleyle oynuyoruz. Halil İbrahim bu takımda çok oynamadı ama 22 yaşında güzel şeyler yaptı. Mehmet de aynı şekilde. Fıratcan ve Furgan da bizim çocuklarımız. Hepsi çok yetenekli. Ben inanıyorum ki Eskişehirspor’un geleceği emin ellerde.”

HÜRRİYET VE SEMİHLE KONUŞTUKTAN SONRA KABUL ETTİM

“Antrenörlük hayatımda bir takımın bu kadar kısa sürede her şeyi kavradığın daha önce görmedim.” Diyen Vural, Eskişehirspor’a gelişini şöyle anlattı: “İnanılmaz bir gelişim var. Geldiğimizde her şey olumsuz bir şekilde görünürken, benim başkandan ilk şartım şu oldu. Ben takımın abileriyle konuşmak istiyorum dedim. Sonuçta oynayacak olan bizler değiliz, onlar. Sorunu öğrenmem lazım. Giresunspor’da bu hatayı yaptım. Oyuncularla görüşemedim. Biz gittiğimiz ilk gün çok soğuk karşıladılar. Reddettiler daha doğrusu. Kısa süren bir dönümüz oldu. Hürriyet ve Semih’in anlattıkları, heyecanı ve onların verdiği söz beni umutlandırdı. Ben sizinle uğraşamam. Biz size yardımcı olmaya geliyoruz. Oynayacak olan sizsiziz. Sizin önünüzdeki sorunlar ne ise biz onu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyunculara sorulmuyor. Ben 33 senedir sorduğum sorulara doğru cevaplar almadım. Çünkü bu ligde delikanlı oyuncular fazla barınamaz. Açıkça söylediği şeyler kulaktan kulağa yayılar ve tepki alırlar. O yüzden yarım yamalak konuşurlar. Bende bana sorunları değil ne yapılırsa burası ayağa kalkar onları söyleyin biz de yaptırmaya çalışalım dedik. Sayın Başkan Halil Ünal da ‘Bizim ihtiyacımız var’ demesi beni etkiledi. Bu yaş grubu böyle laflardan etkileniyoruz galiba. Hiçbir şart öne sürmeden oyuncularla konuşmak istedim. Konuştuktan sonra görevi kabul ediyorum dedim. Hürriyet ve Semih verdikleri sözün arkasındalar. Bu diyaloglardan sonra bu gelişmeler oldu.”

OYNADIĞIMIZ OYUN HERKESİ İKNA ETTİ

Samsunspor karşısında alınan galibiyetin önemli olduğuna değinen Vural, “Bizim aldığımız sonuçtan çok oynadığımız oyun geleceğe yönelik ikna etti. Oyuncularımızı mutlu etti. İyi oynayıp kazanmak çok önemliydi. Bunu başarıp kafalardaki Eskişehirspor’u daha iyiye gidiyor anlayışını oluşturdu. Samsun maçında karşımızda bir duvar vardı. Taraftar da bir an önce gol olsun ister. Oyuncu da buna kapılır buna göre hareket ederse yanlış yapar. Bizim buna dikkat etmemiz lazımdı. İkinci yarı oyuncularıma bizim başka gole ihtiyacımız yok tehlikeli olacak hatalar olmasın yeter dedim.” diye konuştu.

BİZ DAHA ÖLMEDİK MESAJI VERELİM

Samsun karşısında alınan galibiyette taraftarın çok büyük bir payının olduğunu söyleyen Vural, “Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Gaziantep maçında güzel bir sonuçla bitirirsek Bolu maçını şenlik içerisinde 33 bin kişiye oynayalım. Biz daha ölmedik mesajı verelim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.