Yannier: Beşiktaş maçı bizim için çok önemli

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin geride kalan 13 maçta 10 galibiyet almayı başaran Eskişehir Basket’te Genel Menajer Derya Yannier bu sonuçları lige yeni çıkmış bir takım olarak memnun edici bir başlangıç olarak yorumladı. Yannier, “Göz önünde olan bir iş yapıyoruz ve olumlu işler ortaya çıktığında çevreden güzel geri dönüşler almak da bu işin bir parçası” şeklinde konuştu.

Yannier: Beşiktaş maçı bizim için çok önemli
03 Ocak 2018 Çarşamba 15:29

 “Her gün yaptığımız işlere bakıp daha iyisini yapmak için aynı enerji ve kararlılığa sahip olmak zorundayız” diyen Yannier, “Her zaman vurguladığım gibi yaptığımız iş bireysellikten uzak, tamamen takım olgusunun ön plana çıkması gerektiği bir iş. Yönetim kurulu, tüm kulüp çalışanları, teknik ve idari kadro, en son da oyuncular… Güzel bir kimya oluştu ve herkes öncelikle yaptığı işten keyif alıyor. Bu ortamın devamlılığını sağlamak, zaman zaman sportif düşüşler olsa da gelinen bu noktanın kalıcı olması için geri adım atmamak kulüp olarak bizlerin en büyük hedefi olmalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

Beşiktaş maçı hakkında da konuşan Genel Menajer Yannier, “Beşiktaş Sompo Japan bu ligin en iddialı takımlarından biri ve başlarında da Ufuk Sarıca gibi çok değerli bir koç var. Bu hafta Avrupa’da maç oynamayacak olmalarının da etkisiyle tüm hafta bu maça hazırlık yapacaklardır. Bizim iyi başlangıcımızda hafta içleri Avrupa kupası oynamıyor olmamızın avantajı olduğu konuşuluyor olduğundan, takımımız için bu maçın gerçek kimliğimizi ortaya koyma bakımından iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Beşiktaş’ı yendikleri taktirde ligi 3’üncü bitirmeyi garantileyeceklerini söyleyen Yannier, “Maçı kendi istediğimiz tempoda oynayabilirsek kazanma şansımız olacaktır. Ayrıca bu maçı kazanabilirsek ilk yarıyı 3. bitirmeyi garantiliyor ve Türkiye kupası eşleşmelerine de bu sıralamadan giriyor olacağız. Her anlamda çok önemli bir maç olacak. Salonda yine çok yüksek bir enerji olacağına eminim ve takımdan her zaman olduğu gibi geri adım atmadan sonuna kadar mücadele etmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 “Türkiye Kupası’nda 8’li finallere katılabilmek sezon başı hedeflerimizden bir tanesiydi” ifadelerini kullanan Yannier,“Şu anda bu hedefimize ulaşmış durumdayız. Bu ekibin parçası olan herkesin hem takım, hem de bireysel olarak hedefleri var ve ben kimsenin bununla yetinecek karakterde olduğunu düşünmüyorum. Her gün daha iyisini, daha fazlasını yapmak için çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Genel Menajer Yannier, “Bu maçları en iyi şekilde değerlendirerek Türkiye kupası eşleşmelerine girebildiğimiz en yüksek noktadan girmek istiyoruz. Yapı olarak çok fazla ileriye dönük plan ve hedef koymayı doğru bulmuyorum. 14 Şubat’ta başlayacak Türkiye Kupası maçlarında da Eskişehir’e yakışır bir şekilde mücadele etmek ve ekip olarak elimizden gelen en iyi eforu ortaya koymak için çalışıyor olacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.