‘TÜRKİYE’DE HAKEMLİK BİTMİŞTİR’

Merkez Hakem Kurulu'nun önerisiyle Profesyonel Hakemlik Sözleşmesi feshedilen Suat Arslanboğa hakkında TRT Spor'a değerlendirme yapan eski hakem Bünyamin Gezer, çarpıcı ifadeler kullandı. Gezer, "Suat Arslanboğa maddi bir menfaat karşılığında böyle bir maç yönetmişse savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar" şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE’DE HAKEMLİK BİTMİŞTİR’
02 Ekim 2019 Çarşamba 10:33

Gezer sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda şok oldum. Türkiye'de herhalde profesyonel hakemlik fiilen bitmiştir. Onu gözlemliyorum, hissediyorum. Miladı bilmiyorum ama eski bir hakem olarak son derece üzgünüm. Eğer aniden sezon ortasında bir sözleşmeyi bitiriyorsanız altını doldurmalısınız. Atıyorum maç satmak gibi ağır bir ithamın olması lazım. Eğer aniden sezon ortasında bir sözleşmeyi bitiriyorsanız altını doldurmalısınız. Atıyorum maç satmak gibi ağır bir ithamın olması lazım. Eğer Zekeriya Alp, MHK'dan habersiz TFF Yönetim Kurulu böyle bir karar almışsa Zekeriya Alp'in şu an itibariyle istifası gerekir. Çünkü güven kalmamıştır.  Bu hakemler buradan gelecek ücretle yatırım yapıyorlar, bu ücretlerle yatırım yapan hakemleri nasıl motive edeceksiniz? Maç alıp alamamayı düşünürken bir de sözleşmem biter mi bitmez mi diye düşünmeye başladılar. Elimizde detaylı bir bilgi yok. Suat Arslanboğa maddi bir menfaat karşılığında böyle bir maç yönetmişse savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar. Söylediklerimi geri alır destekçileri olurum. Bunu yapmadıkları anda MHK benim için fiilen bitmiştir."

ARSLANBOĞA BU SEZON NE YAPTI?

1978 Malatya doğumlu olan, Eskişehir bölgesi hakemi Suat Arslanboğa Süper Lig'de 2 karşılaşmaya çıktı. (Göztepe- Denizli: 0-0 ve Beşiktaş-Başakşehir: 1-1) 2 karşılaşmada ise VAR hakemiydi. (Alanya-F.Bahçe: 3-1 ve Göztepe-Antalya: 0-1) 41 yaşındaki Arslanboğa, Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Başakşehir karşılaşmasında ise 4. hakemdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.