TFF, şike iddialarına soruşturma başlattı

Şanlıurfa ve Gaziantep cephelerinden gelen şike iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, TFF, olayla ilgili soruşturma başlattı.

TFF, şike iddialarına soruşturma başlattı
15 Temmuz 2017 Cumartesi 14:10

Geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan şike iddiaları gündemi sarsmış ve gözler yayınlanacak belgelere çevrilmişti.

Bu yaşanılanların ardından önceki gün olayla ilgili tapeler ortaya çıkarken, ses kaydında Gaziantep Belediyespor Müdürü Nizamettin Sertkal ile Gaziantepspor Kaptanı Elyasa Süme, Manisasporlu oyuncular Gökhan Sazdağı ve İsmail Haktan Odabaşı'nın teşvik primi konusunda anlaştıkları öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), olayla ilgili soruşturma başlattı ve Elyasa Süme, Gökhan Sazdağı, İsmail Haktan Odabaşı ile Nizamettin Sertkal'ı ifadeye çağırdı.

'Lig'de kalmalıyız'

Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim, olayların ardından Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Her şeyin açık ve net bir şekilde ortada olduğunu söyleyen Yetim, "Gaziantep Belediye'nin Manisa ile olan maçıyla ilgili de tapeler düşmüş. Sosyal medyadan izlediğimiz kadarıyla da söz konusu kalecinin yediği gol de belli. Manisa maçından 1 gün önce bize maçta 1 penaltı ve kırmızı kart çıkacak diye mesaj gelmişti. Aynı şekilde de maçta uygulandı. Kağan Söylemezgiller bizim o zaman kendi oyuncumuzdu. Bilinçli bir şekilde Manisaspor maçında kırmızı kart gördü ve oyundan ihraç edildi" dedi. Kendilerinin kirli oyun ve planlarla ligden düşürüldüğünü ileri süren Yetim, "Şanlıurfaspor'un düşürülmemesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.