TARAFTAR VARSA ÜMİT VARDIR

Sezonun belki de en kritik maçı öncesinde taraftarlar Esgündem26’ya konuştu. ALTES Tribün Lideri Erkan Koca, ETB Başkanı ve Nefer Tribün Lideri Murat Diri ve ESKOD Başkanı Umut Cumalı önemli değerlendirmeler de bulunurken, Göztepe maçının altını kalın harflerle çizdiler

TARAFTAR VARSA ÜMİT VARDIR
15 Mart 2017 Çarşamba 06:49

ERKAN KOCA “VAR OLMA SAVAŞI VERİYORUZ”

ALTES Tribün Lideri Erkan Koca, yeniden Süper Lig’e çıkacaklarına inancın tam olduğunu belirtirken, “Biz inanmasak hiçbir şeyi değiştirmek için mücadele etmezdik. Önce biz inanmalıyız ardından takıma bu inanç yansımalı. Mustafa Denizli ile Süper Lig’e çıkacağımızdan kuşkumuz yok” dedi son zamanlarda Alpay Özalan’ın takımda kalması halinde daha iyi olacağı yönünde yapılan yorumlara katılmadığını belirten Koca, “Alpay hoca döneminde takım iyi top oynamıyordu ama galip geliyordu. Yalnız Alpay hoca oyuncu tercih ve değişikliği konusunda ciddi yanlışlar yapıyordu. Eskişehirspor taraftarı futbolu çok iyi biliyor. Oyunu çok iyi okuyor. Özalan, taraftarın bu bilgi ve birikimine hitap edemedi. Mustafa Denizli takımı yeni yeni tanıyor. Göztepe maçı ile çıkışa geçeceğiz.” dedi. Kulübün ekonomik görüntüsün can yaktığını belirten Koca, “Tek çözüm Süper lige çıkmak.  Süper Lig’e çıkınca kulübün marka değeri yükselecek stadın isim hakkı ciddi anlamda kulübü rahatlatır. Şuan acil para lazım olduğunu biliyoruz. Hükümet kanadından, iş adamlarına, belediyelerden, kurum ve kuruluşlara herkesin bu süreçte en azından 10 haftalık periyotta takıma ciddi anlamda destek olması gerekiyor” dedi. Göztepe maçının önemine vurgu yapan Erkan Koca, “Bizim var olma savaşımızda en önemli cephelerden birini Göztepe maçı oluşturuyor. Bunun herkesin farkında olması gerekiyor. Pazar günü o tribünleri doldurması gereken insanların başında Eskişehirspor’un yeniden eski günlerine dönmesini arzulayan insanlar yer alması gerekiyor.” diye konuştu.



MURAT DİRİ “SÜPER LİG’E ÇIKAMAZSAK FİŞ ÇEKİLİR”
Mevcut ortamın hiçbir “ama”ya yer bırakmadan kulübe destek olmayı zorunlu kıldığını belirten Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda Nefer Tribün Lideri Murat Diri ise, “Şuan takımda bir gerilme var. Ancak Süper Lig’e çıkacağımızdan şüphemiz yok. Biz inanmaktan daha ziyade inanmak zorunda olan camianın parçalarıyız. İnanmadan nasıl başaracağız? Bunu herkes iyice düşünmeli. En ufak bir pürüzde ah vah demek bizim camiaya yakışmaz” dedi.  Alpay hocanın gönderilmesin değil kalmasının sürpriz olacağını belirten Diri, “Lig sonuncusu takımdan beş yersen elbette gönderilirsin. Şuanda takım gol yememeyi öğrendi zaman içerisinde gol atmayı da öğrenecektir. Mustafa Denizli’nin bir şeyleri başaracağından şüphe etmiyoruz. En azından başarmak zorunda. Bu zorunluluğa göre hareket etmesini bekliyoruz” diye konuştu. Eskişehirsporluluğun, Anadolu Yıldızı unvanının ne anlama geldiği bilen herkesi mücadeleye davet eden Diri,  “Eskişehirspor Anadolu Yıldızı unvanını boşuna almadı. İstanbul hakimiyetini sarsarak, tüm Anadolu şehirlerinin umudu oldu. Şuanda var olma savaşı veriyor. Hasta yatağında dahi olsa yine bir iddianın peşinde koşuyor. Şayet Süper Lig’e çıkamazsak fiş çekilir. Eskişehirsporluyum diyen herkesin şuanda elini taşın altına koyması gerekiyor. Sonrası yok bu işin zaten. Ya şimdi şehir Eskişehirspor için kenetlenir ya da sonra sadece yassımızı tutarız” dedi.  Göztepe maçının önemine de vurgu yapan Diri, “Pazar günü o tribüne gelmeyen Eskişehirspor düşmanıdır. Eskişehirsporludur demiyorum. Çünkü Eskişehirspor’un bu şehir ve Anadolu için ne olduğunu bilen biri şayet böyle bir kritik maçta o stada gelmiyor ise düşmanlıktan başka bir şey yapmıyor demektir” diye konuştu.
 
 
 
 
CUMALI “VAZGEÇSEYDİK ADIMIZ ESKİŞEHİRSPOR OLMAZDI”
ESKOD (Eskişehirspor’u koruma Derneği Başkanı Umut Cumalı, şehrin Eskişehirspor etrafında kenetlenmesinin öneminden bahsederken, Süper Lig’e çıkmak konusunda hiçbir şüphesin olmadığını belirtti. Cumalı, “Taraftar olarak başarının olmazsa olmaz olduğuna inanan ama başarısızlıkla yüz yüze gelmiş bir camiayız . Hiçbir zaman vazgeçmeyen bir camia olduk. Vazgeçseydik adımız Eskişehirspor olmazdı. Bu yüzden yine vazgeçmeyeceğiz, yine başaracağız. Buna inancımız sonsuz.” dedi
Denizli ile birlikte takımda olumlu bir oyun anlayışı geliştiğini belirten Cumalı “Ben şahsen Alpay hoca gitmeseydi diyenlerden değilim. Oyun ve kadro seçimi bariz hatalar ile dolu olan Alpay Özalan’ın yaşadığı hezimetler sonrasında gitmesi gayet doğaldı. Tecrübesizliği bu camiayı taşımasına ciddi engeldi. Şimdi Denili ile birlikte daha iyi oynuyoruz. Biraz daha cesur olunması halinde 4 maçta daha fazla puanlar alabileceğimizi düşünüyorum ama olmadı” diye konuştu. Her dönem Eskişehirspor Yönetimi’nin yalnızlığa itildiğini belirten Cumalı, “Eskişehirspor yönetimi hep yalnız bırakıldı. Şuanda kendi yönetimi de dahil Halil Ünal’ı yalnız bırakmıştır. Eskişehir Sanayi Odası, Ticaret Odası, hükümet kanadı ve belediyeler tarafından kulübümüzün desteklenmesi gerekiyor. Taraftar bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama zaten şehrin ekonomik görüntüsü ortada çoğunluğu işçilerden oluşan bir taraftar grubumuz var. Halil Ünal şuanda beşeri ilikliler ile işleri götürüyor. En azından şu 10 haftalık süreçte kentin Eskişehirspor’un geleceği için birleşmesi hayati önem taşıyor” dedi. Göztepe karşılaşmasında tribünlerin tam anlamıyla dolması gerektiğini belirten Cumalı, “Göztepe maçı ölüm kalım savaşı verdiğimiz bu sezonun en kritik dönemeci güne ve saate baktığımız zaman taraftarların gelmemesi için hiçbir neden yok. Bu karşılaşmada bir kez daha Eskişehirspor taraftarının unutulmayacak bir görüntüye imza atması en büyük arzum. Bu takımımız için de çok önemli. Umut ediyorum ki tribünler dolu olur ve galibiyet ile evlerimize mutlu bir şekilde döneriz” diye konuştu.  
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.