SON 6 YILDA KULÜBÜN 50 MİLYON LİRA PARASI SOKAĞA ATILMIŞ

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu, iki dönem transfer yasağı cezasının ardından iç transferde imzaları tamamladıklarını ve sadece Semih’ten haber beklediklerini söyledi. Kulübün puan -3 puan ile lige başlamasının kesin gözüyle bakıldığını ve bunun artmaması için çalıştıklarını belirten Özeçoğlu, “ Şuan 117 icra dosyamız var. 70 futbolcu ile anlaşamamışız. Her gün bir dosya çözseniz 1 yıl sürer. Ama bunları en kısa sürede aşacağız. Son 5-6 yılda 40-50 milyon lira Eskişehirspor’un parası sokağa atılmış. Taraftarın o kadar özverisini, fedakarlığını bu takımı yönetenler göstermemişler.”dedi.

SON 6 YILDA  KULÜBÜN 50 MİLYON LİRA PARASI SOKAĞA ATILMIŞ
19 Temmuz 2017 Çarşamba 11:50



Eskişehirspor Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu, Hanefi Demirkol Tesislerinde basın açıklaması yaptı. Eskişehirspor’un 2 dönem aldığı transfer yasağı hakkında değerlendirmelerde bulunan Özeçoğlu, “Fifa’da devam eden dosyalarımız var. Transfer yasağının sebebi ödenmeyen paralar. Ay sonuna kadar yapılandırma yapabilirsek, yeni sezona normal başlıyoruz. Yapamaz isek puan silme cezaları gelebilir. Bizim gayemiz transfer yasağını kaldırmaktı. Bize verilen rakamlarda 32 milyon transfer yasağının olduğu dile getirilmişti. Ancak şuan 47 milyondur. Biz bu parayı yatırsakta 2 transfer yasağı cezası uygulanacak.” dedi.

Önder Özen ile görüşmeler yaptıklarını ve Özen’in kısa zamanda transfer edilecek yerli ve yabancı oyuncu listesi çıkardığını belirten Özeçoğlu, ancak transfer yasağının kesinleşmesinin ardından Özen ile anlaşma sağlayamadıklarını kaydetti. Özeçoğlu, “Hocamızla para konusunu konuşmadık. Biz Eskişehir sevdalılığını nasıl yerine getiririz ona çalıştık. Önder Hoca ile kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda birlikte olamayacağımız kararına vardık. İnşallah tekrar çalışmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

TRANSFERDE SADECE SEMİH KALDI

İç transferde hızlı hareket ederek takımı bir an önce kurmaya çalıştıklarını ifade eden Özeçoğlu, “En hızlı şekilde elimizde kalan oyuncularımızla anlaşmak zorunda kaldık. Boffin ve Kamil Ahmet gitti. Hakan ve Tarık ile transfer cezası nedeniyle anlaşamıyoruz. Öncelikle kaptan Erkan Zengin ve diğer oyuncu kardeşlerimiz fedakarlık göstererek imza atmışlardır. Aldıkları ücretlerden indirim yapmışlardır. 14 kişi geçen seneden oynayacak oyuncumuz var. Kapanma noktasında olan bir kulübe imza attıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İç transferde sadece Semih kaldı. Bruno bugün geliyor. Akaminko da Cuma günü bizimle olacak. Hasan Hüseyin ve Dorukhan yapabilecekleri en büyük fedakarlıkları yaptılar. Ben oyuncu kardeşlerimizin hepsine teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

TARAFTARIMIZLA BİRLİKTE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

“Şuan -3 ile -9 puan silme cezasıyla karşı karşıya kalmamız yüksek.” diyen Özeçoğlu, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Özeçoğlu şöyle devam etti: “Bununla ilgili çalışıyoruz. Kulübümüz en az zararla aşılacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz zorlukları biliyorduk ancak daha büyük zorluklarla karşılaştık. Ancak büyük bir camiayız. Bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Taraftar ve camiamız bu kulübe inansın. Daha önce gösterdiği özverilin daha fazlasını bekliyoruz. Bugün kombine bile alsalar bu paralar kulübe gitmeyecek.”

90 DAKİKA OYNAYAN OYUNCUYA 10 MİLYON VERİLMEZ

Takımın son yıllarda kötü yönetildiğini ifade eden Özeçoğlu, “Şuan 117 icra dosyamız var. 70 futbolcu ile anlaşamamışız. Her gün bir dosya çözseniz 1 yıl sürer. Ama bunları en kısa sürede aşacağız. Son 5-6 yılda 40-50 milyon lira Eskişehirspor’un parası sokağa atılmış. Taraftarın o kadar özverisini, fedakarlığını bu takımı yönetenler göstermemişler. 90 dakika oynayan bir futbolcuya 10 milyon para verilmez. Böyle bir anlaşma olmaz. Burada herkesin hakkı ve emeği var. Oyuncularımız büyük fedakarlık gösterdi. Taraftarımız da Eskişehirspor’a sahip çıkma yılı olacaktır. Bunlar her takımın başına gelebilir. Düzgün yönetirseniz ve taraftarı da yanınıza alırsanız bu sorunları aşarsınız. Bunu yapabilecek güçteyiz. Önümüzdeki hafta kombineleri açıklayacağız. Gelecek hasılatı düşünmüyoruz. Zaten bu paralar temlikli. Ancak taraftarın desteğine inancımız tam.”dedi.

ELAZIĞSPOR’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Transfer konusunda diğer takımların Eskişehirsporlu oyuncularla görüşmesi konusunda bir teşekkür bir de sitem gönderen Özeçoğlu, “Elazığspor’a teşekkür ediyorum. Efoedu ile bir anlaşma sürecindeydiler. Ancak bizim transfer yasağı aldığımızı öğrendikleri anda futbolcuyla görüşmeleri durdurdular. Ancak, bizimle sözleşmesi olan bir futbolcu olan Kaan Kanak’ın, Malatyaspor ile anlaşma imzalaması o kulüp hakkında ne kadar etik olduğunu kamuoyuna bırakıyorum.”
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.