SİNAN ÖZEÇOĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Eskişehir Basket’te Başkan Sinan Özeçoğlu Es TV’ye açıklamalarda bulundu.

SİNAN ÖZEÇOĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
07 Mayıs 2018 Pazartesi 15:33

“Sezon başında koyduğumuz hedef Play-Off oynamaktı” diyen Özeçoğlu, “Bunu garantiledik. Şu anki hedefimiz ligi 7’nci bitirmek. Lige iyi bir başlangıç yaptık. İlk devreyi 15 maçta 10 galibiyetle 4’üncü bitirdik. İkinci yarı şanssızlıklar başladı. 4 basketbolcumuz uzun haftalar sakatlık problemleri nedeniyle oynayamadı. Üst üste 9 mağlubiyet aldık. Bizim amacımız istikrar. 9 mağlubiyet alırken ne oyuncularımıza ne de koçumuza bir şey demedik. Çünkü biz iyi bir takımız. Kimyası tutmuş, iyi yönetilen, karakterli oyunculardan kurulu bir takımız. Bu tip iniş ve çıkışlar olacaktır” diye konuştu.

Başkan Özeçoğlu, “Biz bu yola çıkarken belirlediğimiz hedef doğrultusunda 5 yılda Eskişehir Basket’in Avrupa kupalarında oynayan bir takım haline geleceğini söylemiştik. 3’üncü yılımızda bunu gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl büyük ihtimal Avrupa kupalarında oynayacağız. Eskişehirli sporseverlere Avrupa’da mücadele eden, Avrupa takımlarını buraya getiren bir Eskişehir Basket izlettireceğiz. O kulvarda da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ligin normal sezonunun sona ermesine iki maç kaldı” diyen Özeçoğlu, “İki maçı da kazanıp ligi 7’nci sırada tamamlamak istiyoruz. Perşembe Beşiktaş Sompo Japan ile deplasmanda, Pazar günü ise evimizde Sakarya BŞB ile oynayıp normal sezonu noktalayacağız. Özellikle Sakarya maçı çok önemli, 7’nciyi belirleyecek maç olma durumu var. Bütün Eskişehirli sporseverleri maça bekliyoruz. Bu salonu doldurmamız gerekiyor. Bu takım bunu hak ediyor” şeklinde konuştu.

Özeçoğlu, “Güzel bir sezon geçirdik. Play-Off’ta da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl en az 9 Avrupa takımı ilimize gelecek. Avrupa takımlarını burada sporseverlere izletmek bizim için de ayrı bir heyecan olacak” dedi.

Berrocal’in açıklamaları

Muratbey Uşak’ı 85-84 mağlup eden Eskişehir Basket’in başantrenörü Josep Maria Berrocal, özellikle ikinci yarı zorlandıklarını söyledi. Berrocal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, oyuncularını kutladığını belirterek, "Önümüzde 2 maç daha var. Bu oyundan çok şey öğrenmeliyiz. Oyun seçemeyeceğimizin kanıtıydı bu maç. Bu maçtan ders çıkararak önümüze bakmalıyız. Bugünkü oyun için mutlu olduğumu söyleyemem ama kulüp olarak yaptıklarımızdan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Mustafa Mavili’nin açıklamaları

Muratbey Uşak’ın başantrenörü Mustafa Mavili ilk devre iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Takımın birçok oyuncusu gitti. Elimizden geleni yaptık ama kazanamadık. Düşen bir takım olarak mücadelemizi sonuna kadar devam ettirdik. Zaten skor ortada. Eskişehir Basket’i kutluyorum” dedi.

Carmichael’de 28 sayı

Muratbey Uşak’tan Carmichael attığı 28 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Bir an olsun kenara gelmeyen Carmichael, 40 dakika süre aldı. 12 ribaunt alan Carmichael, ayrıca 3 de asist yaptı. Maç boyunca Muratbey Uşak’ı ayakta tutan isimdi.

Tofaş 2’nciliği garantiledi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 28’inci haftasında Tofaş, deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 93-76 yendi. Konuk ekip, bu sonuçla 22. galibiyetini aldı. Küme düşme hattında bulunan ev sahibi ekip ise 19. kez mağlup olurken, ligde kalma umudunu son iki haftaya bıraktı. Karşılaşmaya savunmada ve hücumda etkili başlayan Tofaş, Crocker ve Mejia'nın üçlükleriyle Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında 8. dakikaya 17-6 önde girdi. Konuk ekip, ilk periyodu da 21-13 önde bitirdi. Rakibini yanına yaklaştırmayan Tofaş, maçı 93-76 kazanarak bitime 2 maç kala 2’nciliği garantiledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M. K - 6 yıl önce
Bu yıl inanılmaz güzel geçti. Herkes bu takımı sahiplenmeli ki önümüzdeki sezon, hem lig hem de avrupa maçları çok zorlu olacak. Daha iyi kadro daha çok para demek. Bütün kuruluşların imkanları ölçüsünde desteklemesi lazım. Bu şehir bunu gerçekleştirirse, takım ligde uzun yıllar kalır, bizde kaliteli takımları televizyon yerine sahamızda seyrederiz